Månebarnet

…mad med medfølelse ♡

Vidunderlige Vegan Wonderland!

14 kommentarer


.

Jeg er efterhånden vist ikke helt ny indenfor dét der veganske. Alligevel er det aller første gang jeg har prøvet at bestille fra Vegan Wonderland, en tysk hjemmeside med online bestilling af veganske mad og produkter – som er både kendt og brugt i vegetar og veganermiljøet. Siden har rigtig mange varer vi ikke kan få her i Danmark, og mange af de varer man kan købe herhjemme, kan købes meget billigere – endda ofte til den halve pris. Jeg har allerede fundet flere spændende produkter jeg gerne vil have, så det er absolut ikke sidste gang jeg benytter mig af siden.

.

Jeg bestilte sammen med en lille gruppe århusianere, hvorpå vi delte fragten og derved sparede både penge samt miljøet for noget af den indpakning varerne blev leveret i.

Samtidig var afhentningen af varerne en strålende lejlighed til at mødes og spise noget kage sammen! Det foregik hjemme hos Louise og katten Buster lidt nord for Århus. Det var første gang jeg mødte dem, men deres gæstfrihed og forkælelse af os varmede og gjorde godt, på en ellers våd og regnfuld søndag. Måske er det dig der næste gang tager initiativ til eller deltager i lignende aftaler og arrangementer?

…jeg synes faktisk billedet her taler for sig selv. ;)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Min bestilling kom til at se således ud:

.

Lad mig dog lige slå det fast med det samme. Ingen af de produkter jeg har bestilt er nødvendige for at kunne leve vegansk. Vegansk mad er først og fremmest og ganske enkelt, plantemad. Det vil sige frisk frugt og grønt, bønner, linser, korn, nødder, frø, kerner osv osv. Så fortvivl endelig ikke hvis du er ny veganer, eller overvejer at blive det. Det er udelukkende varer og ingredienser man ikke kan få herhjemme i Danmark, som jeg har købt til at lege med.

…og leges skal der! :D

.

- Tofu fingrene, af mærket Viana, vil vi bare gufle som tilbehør en dag. Jeg er spændt på om de smager som jeg husker, eller om jeg evt. selv kan lave noget der ligner dette produkt.

.

- Den veganske mozzarellaost fra Teese, er jeg meget spændt på! Jeg har hørt den smelter som den skal, og jeg tror vi skal afprøve den på en pizza en dag.

.

- Den veganske parmesanost, fra Life Free From, har jeg allerede dyppet min nysgerrige finger i, og jeg kan allerede nu fortælle at den bliver et hit ovenpå en pastaret med tomat!

.

- Glutenmel er mel uden stivelse. Det kan f.eks bruges til at lave seitan af eller disse burgerbøffer. Det kan også bruges til at komme i grøntsagsdellerne, hvilket jeg sikkert kommer til at bruge det mest til.

.

- Sort salt er i virkeligheden slet ikke sort men svagt pink. Til gengæld smager det af æg. Nej, smagen minder ikke bare om æg, det smager præcis som æg. Jeg fornemmer allerede nu at det sorte salt vil få det meget charmerende kælenavn “prutsalt”. Måske kan I allerede nu gætte hvilken veganiseret ret jeg har planer om at dele med jer i forbindelse med dette svovlholdige salt og den kommende påske? Hint. Farven gul og karse indgår. ;)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Author: Luna Månebarn

30-årig livsnyder, madblogger, madskribent, mor og veganer...

14 thoughts on “Vidunderlige Vegan Wonderland!

 1. Kære Månebarn

  Du er en engel. Her kan man jo også få “ost” uden soya, yuppieee.

  Glade hvin og de bedste hilsener fra skovkanten

 2. Hvor er det fedt at du deler din viden, tak :o) Det gør hverdagen en helt del nemmere.

 3. Hej Luna (:

  Det ser ud til at være nogle lækre ting man kan få der inde, det skal prøves.
  Jeg bor på sydfyn, og er kan man godt få sort salt (:

  Mvh Marlene.

  • Hej Marlene

   Det kan varmt anbefales i hvert fald. Ja, jeg ved også at man kan købe det i en pakistansk (er det vist) grønthandel i København. Det er simpelthen helt utroligt så meget det smager af æg!

   ~Luna/Månebarnet

 4. Hurra! tak for linket – fandt et alternativ til mine v-pure (nu nuique) algeoliekapsler efter ikke at have fået dem jeg havde bestilt. Og de er vigtige når man ammer (og er gravid) :D

 5. Faldt helt tilfeldigt over din blog i marts.. og wow, kunne ikke ha väret bedre tidspunkt, var hjemme i DK paa ferie, og 1 senere skulle vi til Min svigerfamilie i Tyskland, som bor i Dortmund, veganwonderland er der fra, vi havde aldrig hört om dem, vi skynte os at bestile og hentede sä en hel kasse med dejlige ting mens vi var der. VI fant ogsaa ud af at de havde en Cafe i mid-byen, saa den blev besögt et par gange, hvor vi nöd vegan-buger og vores 2 är gammel sön, smövsede en vegan cup-cake (og ville ikke dele fordi den var saa god :-) Heldigvis havde vi bil med saa vi kunne ta det meste af tingene med os hjem til Skotland.. 1000 takk for dejlig Blog..

  Naja

 6. Pingback: Tofuscramble med ristet rugbrød « Grøn, Sund & Lækker!

 7. Jeg kan overhovedet bare slet ikke vente på min næste sending fra Vegan Wonderland…. Det er simpelthen så lækkert hvad man kan få der….. hihi og ja den sorte salt er uundværlig på en tomatmad… skøøøøønt <3 <3

 8. Hej Luna, tak for en meget spændene blog, som jeg tildagligt krydre min veganske tilværelse med. Jeg tænkte om du kender en opskrift på vegansk omelet? Jeg fik en helt fantastisk en af disse under et couchsurfing besøg i Melbourne, Australien. Desværre har jeg mistet kontakten med de skønne mennesker som introducerede mig for vegansk mad. Så vidt jeg husker blev der brugt blendet silk tofu, sort salt og måske også karry. Håber du kan hjælpe :)

Skriv en kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s