Månebarnet – veganske opskrifter

Foie Gras salg stoppet! 1#

6 kommentarer


I januar i år gjorde rigtig mange mennesker en stor indsats for at stoppe salg af foie gras i Salling Ålborg. Ved at skrive e-mails og ringe personligt – og det lykkedes! Salling Ålborg fjernede ders foie gras fra deres hylder. Desværre fandt jeg ud af at salget stadig forgik i Salling Århus. Jeg blev derfor enig med mig selv om at jeg ikke ville handle der så længe jeg fandt foie gras på hylderne. Men det fortsatte, så i lørdags skrev jeg følgende til Salling:

”Jeg er meget ked af, at I som et varehus der promoverer jeres varer ved hjælp af økologi, velfærd og kvalitet, vælger at støtte dyremishandling og totur af dyr. Jeg taler selvfølgelig om jeres salg af foie gras, som bekendt ikke er forbudt at sælge i Danmark, men som støtter en grov udnyttelse af dyr, og en industri som burde forbydes. Jeg ønsker ikke at handle i jeres varehus så længe foie gras findes på jeres hylder. Jeg håber inderligt at denne mail kan få jer til at ændre kurs og sende et signal til de danske forbrugere om at dyremishandling IKKE kan købes på dåse.”

I dag har jeg fået svar:

”Mange tak for Deres henvendelse vedr. Sallings Delikatesses salg af foie gras. Trods mange kunders efterspørgsel har vi med baggrund i Deres henvendelse besluttet at vi fremover ikke vil sælge foie gras i vores delikatesse afdeling.”

Med venlig hilsen
for F. Salling A/S
Hans Hansen
Direktør

Jeg er bare så glad! Nu vil jeg selvfølgelig holde øje med at Salling rent faktisk fjerner det. Men det tyder på at min boykot er ovre.

 

Forfatter: Luna Månebarn

Mor, bonusmor, mentor, blogger på Månebarnet, madaktivist, medstifter og aktiv i Mad med Medfølelse - Danmarks veganske forening. Vær forandringen! ♡

6 thoughts on “Foie Gras salg stoppet! 1#

 1. Hvor er det supergodt! Det er fantastisk! 😀

 2. Ja det er nemlig rigtig fantastisk. 🙂 Og når man kan se at ens handlinger gør en forskel får man virkelig lyst til at gøre mere!

 3. Jep, og ikke nok med det: du inspirerer da også mig. Og måske også mange andre. 😀

 4. Ja og hvis man er i tvivl om sin holdning til foie gras skal man bare se den her film http://madbloggen.wordpress.com/2008/05/12/aaaad-helt-vildt-klam-film-som-giver-kvalme/

  Jeg er godt nok ikke vegetar eller på nogen måde hellig, men det der er bare ikke i orden. Tænk at man kan finde på at behandle dyr så skidt.

  Sejt at du bare overtrumfer markedsmekanismerne med din argumentation om dyrevelfærd!

 5. Hejsa. Så fornylig en interessant fortælling om foie gras – du siger at det er syg lever. Her er en anden vinkel på det (- der også fordømmer den måde det bliver lavet på i dag.) Meget interessant at se – en human og naturlig måde at lave foie gras.

  “Dan Barber tells the story of a small farm in Spain that has found a humane way to produce foie gras. Raising his geese in a natural environment, farmer Eduardo Sousa embodies the kind of food production Barber believes in.”

 6. Hej Kirstine

  Tak for dit link! Jeg er faldet over det engang og synes bestemt det er interessant i diskussionen omkring dyrevelfærd – da han jo netop har vundet priser for sin “Foie Gras”. (Hvilket det pr. definition ikke kan kaldes da Foie Gras kræver “Gavage” eller tvangsfodring) Han ser ud til at holde af sine dyr – det ser man ikke på samme måde mange steder i dag.

  Mvh Luna/Månebarnet

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s