Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Pizza-tærte

2 kommentarer


Denne opskrift kombinerer min yndlings konsumering: Pizza og tærte! Det lækre fyld fra pizzaen og den guddommelige og sprøde tærtebund…

Ingredienser (til 2 personer)

Tærtedej

 • 60 g. koldt vand
 • 40 g. olivenolie
 • 1 tsk. havsalt
 • 55 g. grahamsmel
 • 90 g. hvedemel

Fyld

 • 2 kartofler (gerne melede)
 • ½ aubergine
 • 4-5 champignon
 • ½ rød peberfrugt

Ajvar sauce

 • 4 spsk. Ajvar
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 fed hvidløg
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

Skæl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne på en bradepande med bagepapir sammen med skiver af aubergine og pensel med en marinade af 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. citronsaft og 2 spsk. sojasauce. Champignon og peberfrugt skæres i skiver og steges på en pande. Bages højt i ovnen ved 200 grader i 10-15 min.

Lav tærtedejen og rul den ud med en kagerulle. Placer en skål ovenpå dejen og skær rundt om den. Der skulle gerne blive 4 pizza-tærte stykker af dejen. Prik stykkerne med en gaffel og forbag dem i ca. 15 min ved 200 grader. (De skal blive let sprøde)

Når pizza-tærte bundene er forbagte, smøres et lag Ajvarsauce på dem og de dekoreres med fyldet og bages yderligere i ca. 10 min ved 200 grader. Kan med fordel serveres med vegansk ostesauce på toppen!

 

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

2 thoughts on “Pizza-tærte

 1. Sikke en dejlig opskrift. Skønt med ny inspiration. Men hvad er Ajvar?

  Like

 2. Ajvar er en relish som består af blendet rød peberfrugt, chili, hvidløg og aubergine. Den kan købes (på glas) hos etniske grønthandlere til ret billige penge, eller man kan selv lave den. Jeg har linket til en forklaring på hvad Ajvar er i nogle af mine andre opskrifter, men linker nu også i denne. Der er jo ikke så meget ved at følge en opskrift hvis man ikke ved hvad en vigtig ingrediens er. 😉

  Like

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s