Månebarnet – veganske opskrifter

(Inspiration til klima – og dyrevenlig mad)

Grønne burgere

3 kommentarer


Har lige købt den mest fantastiske mayonnaise i en helsekost. 100 % vegetabilsk, baseret på solsikke og rismælk. Økologisk og biodynamisk. Den var ikke helt billig, men det er så sjældent jeg spiser mayonnaise så den holder forhåbentlig et stykke tid. Den hedder ”Mayorice” fra Rice & Rice, og er ikke kcal fattig da den jo er baseret på solsikkeolie, men den er meget nem at smøre ud, og et tyndt lag er ganske nok. Smagen er helt fantastisk! Tilpas syrlig som jeg synes en god mayonnaise skal være.

.

.

.

Ingredienser (til 2 personer)

 • 1 pakke speltburger eller Indiaburger (Fra Nutana)
 • 8 skiver godt hvedebrød (Eller 4 burgerboller)
 • 2 spsk. Mayorice
 • 1 stor moden tomat
 • 50 g. rucola
 • Agurk i skiver
 • 2 spsk. olivenpesto
 • 2 stk soltørrede tomater i strimler

Andet fyld kan være fx: Rød peberfrugt i strimler, syltede agurker, oliven i skiver eller ovnbagt aubergine!

.

.

Burgerbøfferne fra Nutana kan steges på en pande, men er også ideelle på grillen…

.

.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, medstifter af Danmarks veganske forening, og mentor i VeganerUdfordringen. Vær forandringen! ♡

3 thoughts on “Grønne burgere

 1. Spændende med Mayorice. Det må jeg prøve. Jeg har før prøvet at købe vegansk mayonaise, men indtil videre har jeg bestemt ikke været begejstret.

  Jeg plejer selv at bruge en anden metode. Jeg bruger cirka 1 teske chilipesto fra Svansø(købes i f.eks Føtex) til 1 spiseske af det der soja-yoghurt, som jeg er sikker på at du kender. Det smager helt fantastisk og når det lige er blevet blandet og rørt godt sammen, så har det den helt rigtige konsistens. 😀

 2. Synes da helt sikkert du skal give Mayorice en chance. Den har smagen af solsikke, som man nok lige skal vænne sig til, men derudover er den som jeg skriver dejlig syrlig og minder meget om en ”almindelig” god majonæse…

  Soya yoghurt har jeg til gengæld ikke været ellevild med. Har dog set i en helsekost at man kan købe soja ”cremefraiche”. Hvis det er lidt mere syrligt end soja yoghurten tror jeg det er mere mig. Især hvis den kan bruges ovenpå en lun rabarber crumble. Umm… Savle savle! 😉

 3. Jeg har kun prøvet soja yoghurten som beskrevet ovenfor og det er simpelthen perfekt. Burgeren bliver godt smattet – lige som jeg bedst kan lide den! 😀

  Jaja, det lyder lækkert. Jeg er vild med rabarber – men sædvanligvis for doven til at bage kage.

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s