Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Kikærte/Quinoa bøffer

14 kommentarer


.Ingredienser

 • 200 g. kikærter
 • 50 g. Quinoa
 • 4-5 kartofler
 • 2-3 gulerødder
 • 2-3 broccoli buketter
 • 1-2 små løg
 • 2 fed presset hvidløg
 • 2-3 soltørrede tomater i tern
 • Ca. 1 dl vand
 • 1-2 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. Ajvar
 • Evt. 1 tsk. Marmite
 • 1 tsk. karry
 • Salt og peber
 • Olivenolie til stegning

.

Fremgangsmåde

Kikærterne, som har stået i blød natten over eller i 8 timer, blendes til en jævn masse med en stavblender. De skal ikke koges først, men vandet hældes fra dem, og de skylles i koldt vand. Tilsæt vand og olivenolie for at gøre massen mere cremet. Hak løget fint, men giv det også en tur med stavblenderen nede i skålen med de blendede kikærter. (Kun ganske lidt) Kartoffel, gulerod og broccoli er blevet kogt møre og skal nu tilsvarende moses med stavblenderen. (I gryden hvor de er kogt i.) Der skal stadig være nogle klumper tilbage da det giver en lækker konsistens. Tilsæt kartoffel/gulerod/broccoli mosen og tilsæt også Quinoa som er kogt i 1 dl. vand til 50 g. Quinoa. Koges i 10 min ved middel varme med lidt salt.

Tilsæt de øvrige ingredienser. Nu må grøntsagsfarsen meget gerne stå og trække lidt. Det er ikke nødvendigt, men den bliver god af det. (I mellemtiden kan man jo tage opvasken 😉 ) Form farsen til store flade burgere hvor der ligger 4 stk. på en pande. Når de er gyldne og faste, er de færdige.

.

Sådan skal den færdige grøntsagsfars ca. se ud. Husk at du altid kan ændre i opskriften! Skifte ingredienser ud, tilsætte flere kogte grøntsager, mere Quinoa eller brug rester af ris eller bulgur.

8 store kikærte/Quinoa burgere og 8 små deller blev der af denne opskrift. Burgerne kan fryses ned, klar til at tage op og varmes i ovnen. Når burgerne er optøet kan de også ligges på grillen et par min…

Velbekomme! Kikærte/Quinoa burger i sesambolle med tomat, lucernespirer, rucola, rødløg, vegansk mayonnaise og vegansk ceddarost!

* Vegansk Cheddarost kan købes i helsekostforretninger. Den er lidt dyr, (ca. 33 kr. for 8 skiver) men den har smag og konsistens næsten som rigtig cheddar, så for sjov kan man jo købe det en gang imellem.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

14 thoughts on “Kikærte/Quinoa bøffer

 1. Hej 🙂 fantastisk lækker opskrift. Alle de opskrifter vi har prøvet af dine har vagt stor begejstring i det lille hjem. Vil dog blot påpege at HVIS man bruger marmite er opskriften ikke længere glutenfri, desværre.

  Like

 2. Hej Emma

  Dejligt at høre at mine opskrifter bliver brugt og vækker begejstring. 🙂

  Jeg var ikke klar over at Marmite ikke var glutenfri – tak for infomationen! Det vil jeg lige rette. Har du eller nogen i din familie glutenallergi siden du ved det?

  God weekend

  Like

 3. Hvad er der i vejen med en god saftig bøf af rigtig kød i en burger?
  Der er da intet, der slår slagterens hakkede øksekød med lav fedtprocent. Og vælger man kalvekød, så smager det himmelsk. 🙂

  Like

 4. En burger som denne smager OGSÅ himmelsk, men det er sandsynligvis ikke alle der vil være enige.

  For en kødspiser er der ikke noget i vejen med en bøf lavet af kød. Men vegetarer og veganere foretrækker af forskellige årsager at undgå kød. 😉

  Månebarnet

  Like

  • Mennesket er ikke skabt til kun at leve af vegetar-mad. Mennesket er et rovdyr og har brug for mange af de næringsstoffer, der er i kød. Du kan umuligt få alle de aminosyrer, du skal have, i vegetar-mad.
   Hvordan er du forresten sikker på at få kreatin nok?

   Bortset fra det.. God fornøjelse med at tage maden ud af munden på kaninerne.. 😉
   Jeg synes nu, det er synd for kaninerne.. 😉

   Like

 5. Jeg kan forsikre dig om at jeg får alt det min krop behøver. En af årsagerne til at jeg blev vegetar i første omgang var af sundheds/helbredsmæssige årsager. Nu vil jeg gå i gang med at tilberede noget “kanin-foder” 😉

  Ha’ det godt…

  Like

 6. Hej Igen
  Ja jeg har har selv cøliaki og store store problemer med at få b12 nok. Får det lige for tiden af lægen men forsøger hårdt at få det gennem kosten så jeg er über opmærksom på både god og dårlig vis. 🙂

  /Emma

  Like

 7. Hej. Sikke en fantastisk hjemmeside at falde over! Jeg er blevet helt ivrig efter at komme i gang med at prøve dine opskrifter.

  Til denne opskrift har jeg et spørgsmål:
  Blendes broccoli, de kogte kartoffler og gulerødder med det vand, de er kogt i?

  … hvilket får mig til at tænke på, at hvis de ikke gør, så kunne man jo bruge vandet herfra til at blande i kikærterne, så dets vitaminer ikke går til spilde, men udnyttes. Det kræver selvfølgelig en lille ændring i opskriftens rækkefølge.

  Kh.

  Like

 8. Hej Emma – som er en anden Emma 😉

  Mange tak skal du ha’! Det er dejligt at høre at flere finder frem til min side og har gavn af den!

  Jeg plejer ikke at bruge kogevandet til at blende grøntsagerne med. Mener du at man kan bruge kogevandet fra grøntsagerne til at koge kikærterne i? Du kan jo sagtens komme kogevand fra grøntsagerne i kikærte “farsen” frem for almindelig postevand.

  ~ Mvh Månebarnet ~

  Like

  • Hej (:

   Tak for svaret.
   Jeg mente det sidste, altså at bruge kogevandet fra grøntsagerne i kikærte-farsen.

   Mvh.

   Like

 9. Hej, jeg prøvede at lave disse bøffer i her til aften. Smagte skønt – men er jeg den eneste der bare IKKE kan få dem til at hænge sammen??? Det blev en stor omgang stegt kartoffelmos:-( Nogen tips eller gode råd?
  Kh. Elin

  Like

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s