Månebarnet – veganske opskrifter

(Inspiration til spiselige dyre- og klimavenlige løsninger!)

Forårsruller

Skriv en kommentar


Selvom man (som jeg) er en yderst madkåd veganer, og selvom man stort set hver dag kommer i tanker om endnu en ny og spændende vegansk ret man bare afprøve, kan aftensmaden alligevel godt ende med at blive bare en anelse triviel. Pastaretter eller rugbrøds madder, veganer eller ej, er den nemme løsning når energien til det helt store kulinariske bord, er ikke eksisterende.

Men i dag fik jeg, sammen med min søster, forvildet mig ned i bare én af de fantastiske asiatiske forretninger vi har her i Århus. Disse forretninger, med alle deres mange spændende (og sære?) lugte er omtrent lige så fremmed for mig, som helsekostbutikkerne er for mange danskere. Jeg ved hvad en del af deres fødevarer er, men jeg har kun smagt en brøkdel af dem. Jeg vidste at jeg engang havde set noget i deres frysedisk som hed ”Spring Roll Pasty”, og jeg vidste at det ikke var det samme som filodej. (Jeg har kun prøvet at lave forårsruller med filodej, og syntes bestemt ikke at det smagte “som det skulle”.) Men var der æg eller mælk i…?? Det viste sig at der var mange forskellige størrelser at vælge imellem, og de kom i pakker af både 30, 40 og 50 stk. Jeg læste hurtigt bagpå pakkerne. Ingredienserne bestod af nøjagtigt det samme: ”Hvedemel, kokosolie, salt og vand”. Jaaa… Simpelt! Min søster og jeg splejsede om 2 pakker med 40 stk. i, da de var på tilbud til 35 kr. Vi fandt også andre lækkerier. Billige bønnespirer til 10 kr. for en stor frysepose, Bok Choy (kinesisk kål) som jeg aldrig havde smagt før, og noget lækkert frisk ingefær. Jeg stod længe og fumlede med flere forskellige varianter af kokosmælk, samt noget kokospulver med ingredienser i som jeg ikke vidste hvad var. Jeg ville gerne have smagen af kokos, men forårsrullerne skulle ikke blive våde og smattede. Men så fandt min søster noget på køl som hed ”kokoscreme”. 100 % kokos. Igen – Simpelt! 😉

Ingredienser

 • Ca. 24 stk. “Spring roll pastry”
 • Kogte sojabønner
 • Bønnerspirer (Mange!)
 • Rød peberfrugt
 • Bok Choy (Andet kål kan bruges)
 • Champignon i tern (Gerne andre eller evt. flere typer svampe)
 • Ingefær i strimler
 • Gulerod i strimler
 • Kokosmælk eller “Kokoscreme”
 • Sojasauce
 • Stødt karry eller karrypasta

Fremgangsmåde

Start med at forberede alle ingredienserne. De skal ikke stege særligt længe, så der er ikke tid til at stå og skære mens du steger. Steg ingredienser én af gangen, (gerne i en wok) og læg dem til side i en skål.

Forårsrulle dejen var jo frossen, og jeg var meget i tvivl om hvorvidt de ville klæbe til hinanden når de tøede op. Kunne jeg overhovedet bruge 40 stk. forårsrulle plader? De blev dog heldigvis ikke klæbrige, men var dejligt nemme at skille ad. Og selvom hver plade var papirtynd, gik de ikke i stykker selvom jeg måtte hive lidt i dem. De plader jeg ikke brugte, kunne nemt fryses ned igen. Jeg lagde 3 plader sammen, men kunne måske godt have nøjes med 2. Pensel dejen med lidt vand og læg en aflang skefuld fyld på midten af den kvadratiske plade. Forsøg ikke at proppe for meget fyld i forårsrullerne, lidt er bedre – og så bliver der også flere. Fold først de 2 sider ind, (dem der på billedet ligner små grisetryner) og rul derefter resten af forårsrullen sammen. Læg de færdigrullede ruller til side på en tallerken og steg dem derefter gyldne i lidt olie.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, medstifter af Danmarks veganske forening, og mentor i VeganerUdfordringen. Vær forandringen! ♡

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s