Månebarnet – veganske opskrifter

(Inspiration til spiselige dyre- og klimavenlige løsninger!)

Rispakker

15 kommentarer


Nu har jeg fået købt, tilberedt og konsumeret rispapir med fyld – dog bestemt ikke for sidste gang! Det var et af de nemmeste og mest lækre måltid jeg længe havde fået. Jeg tror jeg gav omkring 15 kr. for en pakke med 400 g i. Det er ret mange stykker rispapir for meget få penge! Ingredienserne i rispapir er: Rismel, Tapioka, (stivelse fra rodknolde) salt og vand. Næringsmæssigt er rispapir ikke noget vidunder, men det indeholder ingen fedt og forholdsvis få kcal (337) i forhold til hvor lidt rispapir man rent faktisk ender med at spise. De kan fyldes med omtrent ALT og mætter ret godt.

Ingredienser (2 personer)

 • 8 stykker rispapir (købes i asiatiske forretninger)
 • 200 g. svampe (brune champignon eller andre typer)
 • 200 g. bønnespirer
 • 100 g. helbladet spinat
 • 100 g. hvidkål (Hakket og blancheret – evt. fra frost)
 • 1 dl. sojafløde
 • 1 knivspids stødt chili
 • 1-2 spsk. sojasauce
 • Evt. 1-2 spsk. gærflager
 • Smag til med salt og peber!

Fremgangsmåde

Skær svampene i mindre stykker og steg dem ved god varme. Tilsæt den frosne spinat og hvidkålen samt sojafløden. Smag til med salt, peber, stødt chili, sojasauce og evt. lidt Nutritrional Yeast. Bønnespirerne skal i til sidst da de gerne må bevare deres sprødhed.

Skyl rispapiret under varmt vand i ca. 5-10 sek. – eller til det bliver elastisk i konsistensen. Læg det våde rispapir på en flad tallerken eller direkte på køkkenbordet, og læg en skefuld fyld på midten. Fold siderne ind over hinanden og læg rispakken på en tallerken eller et fad med enderne inde under den. (Man kan også folde dem så de ligner forårsruller eller lave dem til små trekanter.)

 

 

Disse små lækkerbiskner er desuden ganske fortrinlige når de er kolde i madpakken. Hvis man har børn, er de uden tvivl et anderledes og spændende alternativt til de flade rugbrødsmadder.

 

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, medstifter af Danmarks veganske forening, og mentor i VeganerUdfordringen. Vær forandringen! ♡

15 thoughts on “Rispakker

 1. Det skal ikke bages eller noget?

 2. Nej! Det er virkelig nemt – rispapiret skal bare skylles under varmt vand til det bliver helt blævret. 🙂 Det sparer jo en masse fedtstof at de ikke skal steges ligesom fx forårsruller.

 3. Nemlig, det var det jeg tænkte. Hellere bruge fedtbehovet på noget bedre.

  Og jeg kan forestille mig at man kan udelade sojafløden og erstatte det med blendet silketofu/mælkeerstatning, tror du ikke?

 4. Jo helt sikkert… Man kan også blot komme noget sojasauce i for at gøre fyldet lidt fugtigt. Jeg ved at man også kan komme frisk salt i! Det tror jeg er ret lækkert. Crunchy… 😉

 5. Hm, det lyder altså lidt elastisk…
  Du skyller vel ikke under den varme hane, vel? Der er da alt for mange baktusser i.

  Fyldet lyder godt.

 6. Ej, hvor lyder det lækkert 😀
  Elsker pakker med “noget” i, og ja, man kan putte så at sige alt muligt i.
  Må ud at lede efter rispapir.
  Ser også super frisk, sprødt & lækkert ud !

 7. Jeg synes heller ikke at det ligefrem lyder sundt at skylle under den varme hane. Tror du ikke at det er lige så godt under den kolde hane?

 8. Man kan jo bare koge en skål vand, tilsætte lidt koldt, til det er lunkent og så dyppe risparpiret!

  Det er vel en temperamentssag om man er til vandet fra den varme hane. Evt. bakterier findes vel hovedsageligt i det første vand der forlader hanen og man kan jo lade det løbe lidt først…

 9. Jeg prøvede først at skylle dem med koldt vand, men det funkede bare ikke. Jeg er generelt ikke super bange for bakterier fra vand, jeg bruger altid varmt vand når jeg koger kartofler og andet som skal koge hurtigt, men jeg må indrømme at jeg slet ikke tænkte på bakterier da jeg lod varmt vand blødgøre rispapiret. Jeg håber det er rigtigt at bakterierne findes i det første vand som kommer ud af hanen, hvis ikke er vi da i hvert fald ikke blevet syge af rispakkerne. 😉

  Bibbi – man skal have en stor skål for at kunne dyppe rispapiret. Men helt sikkert en løsning med det kogte vand tilsat koldt.

 10. Hej Kilroy!

  Jo hurtigere du får fat på noget rispapir des bedre! 😉

  Tror også det lige er dig – med masser af svampe i!

 11. Det er faktisk IKKE rigtigt at bakterierne kun findes i det første vand. Hvis vandhanen afgiver tungmetaller(som nogen desværre gør) så findes dét i det første vand. Derfor er det en god ide at lade det løbe et par sekunder.

  Men der findes bakterier i alt varmt vand. Jeg er lidt i tvivl om hvor usundt det kan være, men enhver husholdningsekspert eller lign. vil straks fortælle dig, at det er ABSOLUT FORBUDT! 😉

  Det er måske ikke så slemt når du koger kartofler, fordi vandet bliver kogt længe, så alle bakterier burde død.

 12. Jeg var forbi min asiatiske købmand idag og købe en pakke rispapir – opdagede at der findes en variant med sesamfrø i og det så ret spændende ud – det må jeg teste næste gang…. Nogen der har smagt det?

 13. Kan det virkeligt passe, at der skal bruges et helt stykke rispapir til een pakke? Virker helt vildt!???

 14. Rispapiret skrumper ind når det er blevet vådt, så det er slet ikke så stort som det du ser i pakken. Du kan godt skære eller klippe det i mindre stykker. Eller! Du kan købe dem i mindre størrelser. 😉

 15. Pingback: Deborah's food and something

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s