Månebarnet

…mad med medfølelse ♡

Chokolade bombe

6 kommentarer


Ingredienser

 • 3 dl mel (ca. 190 g.)
 • 40 g. kakaopulver
 • 3 dl. Sojamælk
 • 50 g. muscovado sukker
 • 25 g. rørsukker
 • 100 g. smeltet plantemargarine
 • 200 g. silken tofu
 • 2 tsk. bagepulver
 • 2 spsk. pulverkaffe (Kan udelades)
 • 1 spsk. hasselnøddecreme
 • 1 ½ tsk. havsalt
 • Evt. en håndfuld ristede nødder (Fx hasselnødder)

Chokolade creme

 • 100 g. silken tofu
 • 40 g. plantemargarine
 • 20 g. kakaopulver
 • 2 spsk. hasselnøddecreme (Købes i helsekostbutikker)
 • 1 tsk. havsalt
 • Kornene fra 1 stang vanilje

Fremgangsmåde (Chokolade cremen)

Alle ingredienserne til cremen blendes godt i en minihakker eller med en røremaskine.)

Fremgangsmåde (Kagen)

Rør silken tofu, sojamælk, muscovado sukker, rørsukker, mel og kakaopulver sammen med en røremaskine. Tilsæt hasselnøddecreme, pulverkaffe, havsalt nødder/hakket mørk chokolade. Til sidst tilsættes bagepulver. Dejen hældes i en brødform. Enten smurt eller med bagepapir i. Man kan også komme dejen i muffinforme… Bages ved 200-250 grader. Stik en gaffel eller en strikkepind i kagen efter ca. en time. Hvis der hænger dej fast skal den have lidt længere tid.

Når kagen er helt kølet af smøres cremen ud over den i et tykt lag! Velbekomme…

Jeg fik aldrig taget et billede af min chokolade bombe, men jeg fandt et billede som ligner lidt...

Jeg fik aldrig taget et billede af min chokolade bombe, men her er et billede som ligner vidunderet til forveksling… 🙂

Forfatter: Luna Månebarn

Mor, bonusmor, mentor, blogger på Månebarnet, madaktivist, medstifter og aktiv i Mad med Medfølelse - Danmarks veganske forening. Vær forandringen! ♡

6 thoughts on “Chokolade bombe

 1. Årh vildt. Ærgerligt at billedet ikke er din egen kage, men hvis den bare ligner billedet, så er det vist noget som jeg godt kan blive afhængig af. Det ser bare mums ud…. 😀

 2. Ejjjj, altså , Luna !! Nu er jeg overhovedet ikke et kagehovede, men Jesus wept, hvor ser den bombe godt ud !!!

 3. Jeg E.L.S.K.E.R chokolade.. Og jeg elsker kage. Mmmh, bliver nødt til at prøve den opskrift. Er der noget jeg kan bruge i stedet for tofu? Ikke fordi jeg ikke kan lide tofu, har bare ikke den fjerneste idé om, hvor jeg skulle købe det henne (og er det ikke møghamrende dyrt?).

  AADHW

 4. NAM og MUMS 😛

 5. En time?? Skal den virkelig bage i en time?? Det lyder vildt. Jeg bliver i tvivl om, hvorvidt det er en trykfejl…nå jeg må jo prøve mig frem. Det lyder i hvert fald som lige kagen at bage til afdelingen på næste torsdag. Tak for inspiration 😉

 6. Hej Ulla

  Jeg har fået opskriften af en bekendt, men jeg må indrømme at det er så længe siden at jeg har lavet kage, at jeg simpelthen ikke kan huske om det er en time den skal have. Men det er en rigtig god kage, så du må jo prøve dig lidt frem.

  Jeg vil i øvrigt gerne anbefale en anden virkelig lækker kage:

  https://hijaluna.wordpress.com/2011/02/11/verdens-bedste-squashkage/

  Mvh Luna/Månebarnet

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s