Månebarnet – veganske opskrifter

Jonathan Safran Foer – Om at spise dyr

4 kommentarer


"Det, som overraskede mig mest, var den grundlæggende og systematiske ondskab, som den konventionelle kødindustri bygger på." siger Jonathan Safran Foer om sit arbejde med bogen.

“Det, som overraskede mig mest, var den grundlæggende og systematiske ondskab, som den konventionelle kødindustri bygger på.” siger Jonathan Safran Foer om sit arbejde med bogen.

Jonathan Safram Foer – forfatteren bag bogen “Everything is illuminated” fra 2002 (filmatiseret i 2005 med Elijah Wood i hovedrollen) samt “Extremely Loud and Incredibly Close” fra 2005 (filmoptagelserne til denne bog er i gang – præmiere er sat til 2012) har skrevet endnu en bog.

Denne gang er det dog ikke en roman. Den hedder “About eating animals” og er nu også udkommet på dansk. (“Om at spise dyr”) Bogen tegner et chokerende billede af det forhold vi moderne mennesker har til den mad vi spiser.

Jeg har endnu ikke selv læst bogen, men har store forventninger idet den har fået rigtig gode  anmeldelser, og bogen er uden tvivl med til at sætte gang i en meget nødvendig og længe ventet debat!

“‘Om at spise dyr’ har potentiale til at starte en massebevægelse af – særligt unge – som endnu ikke er vænnet til at æde uansvarligt, og som siger stop (…) Denne bog er det tætteste, man kan komme på et fornuftigt menneskes ansvarsfulde svar på et af civilisationens væsentligste spørgsmål: Hvad spiser du?” – Politiken

“Når man om godt 11 måneder ser tilbage på året 2010 og skal vælge nogle af de mest imponerende bogudgivelser i dette år, vil den amerikanske forfatter Jonathan Safran Foers ‘Om at spise dyr’ med sikkerhed være blandt kandidaterne. Bogen er ikke blot en tankevækkende, men en ren og skær fremragende gennemgang af vores forhold til dyr og de ofte fortrængte grusomheder, som dyr udsættes for i den industrielle kødproduktion.” – Kristeligt Dagblad

Da forfatteren stod og skulle til at være far for første gang, blev spørgsmålet om hvad det er vi mennesker putter i munden, pludselig meget vigtigt. Bogen er en sammenfletning af filosofi, litteratur, videnskab og erindring samt et større detektivisk arbejde.

Forfatter: Luna Månebarn

Mor, bonusmor, mentor, blogger på Månebarnet, madaktivist, medstifter og aktiv i Mad med Medfølelse - Danmarks veganske forening. Vær forandringen! ♡

4 thoughts on “Jonathan Safran Foer – Om at spise dyr

 1. Hej Luna
  Jeg tænkte på, om du har fået læst bogen nu, og hvad du eventuelt synes om den?

  Mange hilsner Jess

  • Hej Jess 🙂

   Nej, desværre! Jeg må lige få den efterlyst i mit netværk, der er helt sikkert én der ejer den og gerne vil låne den til mig. Jeg har masser af tid til at læse lige nu, så det skal jeg da bare!

   Har du læst den?

   ~Luna/Månebarnet

 2. Hej Luna
  Nej, jeg har desværre ikke fået den læst endnu, men den er helt klart på min “læse-liste” :o)

 3. den er fremragende, find den på biblioteket

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s