Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Hørfrøæg

36 kommentarer


Brug samme mængde hørfrøæg som du ville have anvendt æggehvide. (1 æg vejer ca. 50-55 g.)

.Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 50 g. * økologiske hørfrø

* Brug gerne økologiske hørfrø til formålet, da hørfrø ligesom andre frø er meget modtagelige overfor den sprøjtegift konventionelt dyrkning anvender.

* Se også Det er ægge så svært – min guide til hønsevenlig madlavning

Fremgangsmåde

Hørfrøene koges i 3-4 min og sies fra. Det færdige hørfrøæg stilles i køleskabet hvorefter den tykner og bliver til en klar “æggehvide lignende” masse. De frasiede hørfrø er super lækre i boller som bliver bløde og saftige af de kogte hørfrø!

Hørfrøæg kan fryses. Brug små plastikbokse til at fryse portioner med f.eks 50 eller 100 g. hørfrøæg. Så er det kun et spørgsmål om at huske at tage det op af fryseren inden det skal bruges.

36 thoughts on “Hørfrøæg

  1. Ønsker ikke flere opskrifter på Facebook!

    På forhånd tak.

    mvh Anni Møller

    Like

  2. Hej Luna,
    hvor er det skønt at se et helt indlæg med hørfrøsnot, som det hedder herhjemme 😉

    Jeg skal helt sikkert igang med at lave noget igen, så skal osten bare lægges på hylden – så er jeg godt på vej mod veganisme.

    Like

  3. Hej Sanne 🙂

    Hørfrø snot? ha ha! Den er god! Det er super fedt at man kan kalde det alle de ulækre navne man vil, det er stadig lige godt.

    Fedt at du er på vej mod veganisme! Jeg går selv vegan-amok med madlavningen herhjemme lige nu. Jeg føler mig super inspireret til det, noget jeg har manglet længe. Jeg tøver dog med “at blive veganer”. Lige nu trives jeg godt med at spise 98,5 (ca? 😉 ) vegansk.

    Torsdags glade hilsner fra
    Luna-barnet 😉

    Like

  4. Hej Anni

    Da vi ikke er venner på Facebook, går jeg ud fra at du er medlem af gruppen “Boykot Buræg” som jeg er administrator for, og at du hentyder til den besked jeg sendte til gruppens medlemmer angående indlægget om hørfrø slim?

    Boykot Buræg gruppen: http://www.facebook.com/group.php?gid=90602390290&ref=ts

    Jeg kan forsikre dig om, at jeg ikke har til hensigt at spamme gruppen med æg-fri opskrifter, men at jeg blot ønskede at informere om dette ene super alternativ til æg i madlavningen. Det er mit indtryk at den primære del af gruppens medlemmer ønsker at skåne høns for unødig lidelse. At spise økologiske eller frilands æg er én måde at gøre det på. At finde æg alternativer som kan bruges i mange, men ikke alle retter, er en anden måde at gøre det på. Derfor syntes jeg det var relevant at poste et link til til gruppens medlemmer med information om denne æg erstatning.

    Mange venlige hilsner
    Fra Luna/Månebarnet

    Like

  5. Kom li forbi- super god side…
    Kunne dog ikke lade være med at grine lidt af dette indlæg- min mormor fortalte engang, at de i hende sunge dag brugte dette i stedet for hårgele og hårlak.
    Så det må siges at have mange anvendelsmuligheder:)

    Like

  6. Hej Miss Muffin!

    Tak skal du ha’ 🙂

    Hvor er det bare en sjov information! Nu bliver jeg jo helt nysgerrig efter hvor godt det fungerer som erstatning. Det må da bestemt være sundere at proppe i håret. Eksperiment i sigte… 😉 Jeg vender tilbage med resultatet!

    ~ Månebarnet ~

    Like

  7. Fantastisk! Jeg har lige bagt perfekte muffins med mit første hørfrøikkeæg nogensinde. Der røg den sidste grund til at købe æg. Tak for det.

    Like

  8. Hej Luna
    Super opskrift på hørfrøslim.Det er lige det jeg kan bruge da jeg ikke kan tåle æg…Det er nogle super opskrifter som du har på din blog.Du inspirer mig og på den måde du skriver på virker du meget hyggelig.

    Mange hilsner

    Lise-Lotte

    Like

  9. Hej Kirsten Marie

    Det lyder bare helt fantastisk! 😀 Jeg har endnu ikke selv prøvet at lave muffins med hørfrøslim. Fik du skrevet opskriften ned til dine perfekte muffins? I så fald vil jeg rigtig gerne have den!

    Rigtig god søndag
    ~ Luna/Månebarnet ~

    Like

  10. Hej Lise-Lotte

    Dejligt at høre at du har fundet min side og kan bruge den til noget godt. 🙂

    Jeg er glad for at du tænker at jeg virker hyggelig, for det betyder jo bare at min, i sandhed meget hyggelige, personlighed skinner lidt igennem her på bloggen. 😉

    God søndag Lise-Lotte!
    Luna/Månebarnet

    Like

  11. Hej Månebarn
    Tusind tak for din interessante og inspirerende blog.
    Nu har jeg lige lavet hørfrøslim og bagt veganske kokostoppe. Fantastisk gode og genialt med hørfrøslim istedet for æg!
    Jeg tænkte blot på om du har nogle ideer til hvad man kan bruge hørfrøene til efter de er kogt? De blir jo lidt klistrede men synes det er synd at smide dem ud… og hvor lang tid mon de kan holde sig i køleskab? Tænker umiddelbart de kunne bruges i brød, men måske du har andre ideer;)

    Like

  12. Hej Amalie

    Super dejligt at høre at du kan bruge min blog og opskrifter. 🙂 Jeg fandt ret hurtigt ud af at hvis jeg ikke brugte de frasiede hørfrø til et eller andet, ville jeg æde dem med en ske direkte fra den skål de lå i efter de var kølet lidt af! Men det er måske ikke alle der lige bryder sig om at gøre det, samt at det måske sætter uhensigtsmæssigt gang i tarmsystemet, hvis man ikke lige trænger til det. 😉 I stedet kan man med fordel bruge dem i boller! Jeg har i hvert fald lavet nogle rigtig lækre boller med hørfrøene. Jeg er sikker på at de også sagtens kan indgå som ingrediens i fx deller. Mon ikke de kan holde sig i adskillige dage i køleskabet? De er jo vegetabilske.

    Mvh Luna/Månebarnet

    Like

  13. Jamen her kommer så min hjemmebryggede muffinopskrift. Der er godtnok lidt smør i, men mon ikke man kan udelade det, evt erstattet med olie, hvis man vil gøre opskriften vegansk?

    50 g smør
    4 spsk smagløs olie, fx majsolie
    125 g sukker
    2 “æg”
    1 tsk bagepulver
    150 g. hvedemel
    fyld efter smag

    Jeg har lavet dem med blåbær og citron, og med kaffe, ristede hasselnødder og kakao. Hvis man kommer vådt fyld i, skal der mere mel i.

    30 min ved 180 grader, og der bliver 6-7 muffins af opskriften. Velbekomme!

    Like

  14. Nej hvor super!

    Smør kan nemt erstattes med mælkefri margarine i sådan en opskrift. Selvom jeg har en helt blog propfyldt med opskrifter, bliver jeg meget glad når andre vil dele en god opskrift med mig. Tak skal du have. 🙂 De må afprøves indenfor den nærmeste fremtid. Hvilket jeg kun tror kæresten vil sætte pris på.

    ~ Grønne hilsner ~

    Like

  15. Tak for en god side, jeg bruger den meget. Hvad er mælkefri margarine og hvor køber man det, har simpelthen aldrig hørt om det?

    Like

    • Hej Sus

      Tak for din kommentar, dejligt at høre at du bruger min blog. 🙂

      Mælkefri margarine kan du købe i fx Føtex som har margarine fra Nutana samt en økologisk fra Ama. Begge er helt mælkefrie. Becel laver også en flydende mælkefri margarine som er god at stege i, og den kan også bruges i bagværk.

      Mvh Luna/Månebarnet

      Like

  16. …og pludselig var der slim ud over hele komfuret 🙂
    Behøver det mon stå i køleskabet, før det kan anvendes? Har lyst til at lave rødbede-quinoa-dunser lige nu med mit nye slim

    Like

  17. Hej (: Hørfrø-slim er jo genialt, havde aldrig hørt om det før her på din blog(: Viste min kæreste det da han kan hjem, han så lidt skeptisk ud over at skulle spise noget, med noget der hed noget med slim (: haha
    Jeg har stor glæde af din blog, så tak for den (:

    Mange hilsner herfra (:

    Like

    • Dejligt at høre Marlene! 🙂

      Ha ha! Ja, det kan man jo ikke bebrejde ham. 😉 Til gengæld er det jo ikke så anderledes i udseendet end æggehvide, men det dur bare ikke at kalde det “hørfrøhvide”. Slim er hvad det er… Men den absolut lækre én af slagsen.

      Like

  18. Pingback: Vegansk farsbrød og hindbærmousse | Piskeriset på eventyr

  19. Pingback: Spisekammeret – guide til veganske produkter « Kærlighed & Kikærter

  20. Pingback: Rødbededeller «

  21. Hej Luna
    Hvor er det fantastisk !
    Dette hørfrøslim er en succes.

    Knus Lærke

    Like

  22. Pingback: Økonomiyaki med avokado og salsa « Kærlighed & Kikærter

  23. Hej Luna.

    Føler mig lidt smådum, men jeg er nødt til at spørge;
    Kan hørfrøslim piskes til skum ligesom normale æggehvider kan? Veganske mareng ville da ikke være dårligt… 😉

    Knus fra Sidsel(13 år) og tak for en vildt god og inspirerende blog!

    Like

    • Hej Sidsel

      Selvfølgelig må du spørge, det er slet ikke dumt, men blot måden man bliver klogere på. 🙂 Nej det kan det ikke rigtigt. Dvs. det kan godt piskes med sukker men det fungerer ikke på samme måde. Altså det stivner ikke. Prøv at se om du kan få fat på et produkt der hedder No Egg! Det fungerer. 😀

      ~ Luna

      Like

  24. Hej Luna. Er det muligt at bruge de overflødige hørfrø i din opskrift på kiks?
    eller har de mistet for meget af smag og kraft ? 🙂

    Hilsen Linnea

    Like

  25. Hejsa 🙂
    Tusind tak for en super inspirerende blog! 🙂 Den har hjulpet mig meget på min vej mod at leve vegansk.
    Synes hørfrøslim er genialt! Vil lige høre, stivner det under bagning som æg?? Har tidligere prøvet opskrifter med æg, som ´holdte´formen. Kan hørfrøslim klare det samme??
    Solskinshilsner Nynne Silje

    Like

    • Hej Nynne

      Fedt! Det er jeg glad for at høre. Ja, hørfrøslim er genialt. Men nej, det stivner ikke ligesom æg ved bagning. Har du prøvet No Egg? Det kan købes i helsekostbutikker. 🙂

      ~ Luna

      Like

  26. Hej Luna.

    Indtil nu har jeg lavet hørfrøslim ved at blende hørfrø med det vand de har ligget i blød i, i en halv times tid. Det fungerer helt fint, men er træls at skulle bakse med hver gang, så nu ville jeg prøve din udgave. Jeg kunne simpelthen ikke få sigtet hørfrøene fra, slimet var ALT for tykt. Jeg havde kun små glas tilbage, så jeg var nødt til at lave halv portion, men det burde vel ikke have betydning?

    Kærlige jule-hilsner,
    Mie

    Like

  27. Pingback: Den ultimative (veganske) jordbærtærte |

  28. Pingback: Jordbærtærte – uden alt og alligevel med det hele |

  29. Pingback: Et kig i det veganske køkken

Skriv en kommentar!