Månebarnet – veganske opskrifter

Månebarnet i konkurrence om Danmarks bedste madblogger!

9 kommentarer


For et par uger siden blev jeg kontaktet her på min blog om at jeg var blevet nomineret til FDB’s nye konkurrence, Danmarks bedste madbloggerviskalspise.dk! Konkurrencen er nu skudt  i gang, og jeg glædes over at se ikke mindre end TRE veganske madblogs samt én vegetarisk blog blandt de omkring 40 deltagere. Mit håb er, at rigtig mange vil kigge forbi Månebarnet i forbindelse med denne konkurrence, og ikke mindst får øjnene op for hvad vegansk mad er og kan. Man kan stemme på flere blogs hvis man har lyst, men selvfølgelig kun én gang. Man stemmer ved at trykke “like” lige under bloggens navn, og jeg vil gerne opfordre jer alle til at stemme på følgende grønne blogs:

.J

.

Månebarnet

Hvorfor har jeg en madblog?

Min blog hedder Månebarnet og er en vegansk madblog hvor jeg, primært gennem mine mange opskrifter, fortæller om min store passion for det at leve vegansk. Mine opskrifter er en god blanding af traditionelle “veganiserede” retter og utraditionelle retter, som alle er 100 % vegetabilske. Mange af mine opskrifter er også glutenfri, eller indeholder forslag til glutenfri variation. Jeg er altid på udkig efter nye spændende opskrifter jeg kan afprøve og dele, og jeg elsker at pirre mine læsere visuelt gennem store lækre billeder af den mad jeg laver. Derfor har jeg et, til tider noget foruroligende, kærlighedsforhold til mit Canon kamera, og mine naboer ser mig ofte sidde i akavede positioner eller liggende på fliser eller græsplæne i et forsøg på at få det bedste billede af min mad. Udover at jeg bruger meget af min fritid på at kæle for nye opskrifter og derefter blogger om dem, er jeg også madskribent for Aarhus Økologiske Fødevarefællesskab samt med-produktudvikler for Aarstidernes veganer måltidskasse, som lanceres i slutningen af maj måned. Min store motivation og glæde ved at blogge om vegansk mad, kommer fra det at jeg har mulighed for at inspirere og vejlede de mange mennesker som allerede spiser vegansk, men i høj grad også alle dem som gerne vil, men ikke ved hvordan.

.

(Yours truly…)

.

.

.

Buddhas Brownies

Hvorfor har jeg en madblog?

Jeg er en knægt på 22 år der hører rock og rapmusik, læser til lærer og er veganer.

Jeg har et køkken på størrelse med et kosteskab (som jeg til gengæld deler med to andre) og et budget a la SU.

Dette til trods er natbordet fyldt med opskrifter, og ønskesedlen består af blendere, økologisk guf og kogebøger.

Hej alle sammen. Jeg hedder Jakob og er madnørd!

.

.

.

Buddhas Brownies er til for at dele alt det jeg elsker!

 •     Opskrifter proppet med liv, farver og kærlighed.
 •     Close-up billeder der nærmer sig det semi-mad-pornografiske.
 •     Linser, fennikelfrø og rockmusik.
 •     Øst, vest, syd, nord og vores egen baghave.
 •     Holdninger, tanker og følelser.
 •     Glæde, humor og frisk koriander.

Buddhas Brownies er ikke:

 •     Pathos-proppet veganerpropaganda.
 •     Bøffer med baconkrydderi.
 •     Løftede pegefingre (og madsnobberi forekommer kun i begrænset grad).
 •     Specielt omhandlende buddhisme, ej heller brownies.

.

(Jakob er veganer og lærerstuderende fra Århus – og i øvrigt en rigtig flink fyr!)

.

.

.

Mia-Mad

Hvorfor har jeg en madblog?

Mad har altid spillet en stor rolle i mit liv, både fordi jeg elsker at være kreativ i et køkken, men også fordi jeg tror på at mine madvalg har betydning for mit helbred. Jeg er selv meget bevidst om hvordan jeg sammensætter min kost og interesserer mig så meget for ernæring og sundhed at jeg er uddannet professionsbachelor indenfor det. Madnydelse er også helt centralt for mig, så jeg sørger altid for at jeg elsker den mad jeg spiser. Min madblog er derfor en hyldest til glæden over velsmagende, mættende og sund mad, der er lavet af ingredienser der gør så lidt mulig skade på vores skønne natur. Engang imellem sniger der sig dog opskrifter ind som vist mest er sunde for sjælen.

Jeg brænder også for bæredygtighed. Naturen opløfter, beriger og fascinerer mig og jeg forsøger hver dag at træffe valg der bidrager til at den får så gode kår som overhovedet muligt. Jeg ved at mine madvalg har indflydelse på naturens tilstand, og at jo mere af kosten der kommer fra planteverdenen, jo mere bæredygtig er den. Jeg har derfor også min blog fordi jeg stræber efter at inspirere andre til at spise mindre kød, fisk, fugl, og færre æg og mælkeprodukter – på den sunde måde.

.

(Mia er vegetar men blogger vegansk, og så er hun aktiv frivillig inden for Dansk Vegetarforening)

.

.

.

Kødfri Fredag

Hvorfor har jeg en madblog?

“Kodfrifredag.dk” er en blog, der målrettet arbejder på udbredelsen af kendskabet til mad, der er klimavenligt, etisk forsvarligt, sundt og – ikke  mindst – lækkert. Mig bekendt er det Danmarks eneste blog, der fortæller om at spise mad, der er klimavenligt. Det vil sige jeg præsenterer hver uge helt nye opskrifter, der belaster klimaet og naturen så lidt som muligt. Samtidig er det mad, der er supersundt for os selv. Mit håb med bloggen er, at danskerne vil indføre en kødfri dag om ugen. Kødproduktion er en voldsom belastning for klimaet, og som verdens mest kødspisende folk med 140 kg pr. år pr. person, er der plads til forbedring. Jeg arbejder dagligt med at skabe nye grønne, klimavenlige opskrifter, der dækker vores næringsbehov, men som samtidig er så lækre, at den almindeligt spisende dansker ikke savner kødet. Mit mål er mad med stor velsmag og fylde.

På bloggen diskuterer jeg desuden klimabelastningen, dyreetiske spørgsmål – og i det hele taget vores forhold til det, vi putter i munden, herunder madspild. Hver uge lægger jeg en ny menu på bloggen, som i øvrigt dagligt opdateres med tip og ideer til bæredygtig mad. Jeg vil gerne give danskerne en større bevidsthed om, hvor stor rækkevidde vores valg af mad har. Lægetidsskriftet “The Lancet” skrev for et par år siden: “Hver gang vi sætter tænderne i en bøf, øger vi den globale opvarmning.”

Det er min klare overbevisning, at man ikke får danskerne til at spise sundt og klimavenligt, hvis maden ikke er smuk og lækker. Det skal være en sanselig oplevelse at spise et måltid. For mig er det at tilberede et lækket måltid kunst, der rangerer på linje med musik, litteratur og malerkunst. Det vil jeg gerne formidle!

.

(Kirsten Skaarup er Danmarks ukronede vegetardronning. Hun er en globetrotter, og har rejst verden rundt efter inspiration til det grønne køkken. Hun har udgivet adskillige vegetariske kogebøger gennem mere end 40 år, og jeg følger især hendes fantastiske vegetariske blog – som i øvrigt er meget veganervenlig)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Forfatter: Luna Månebarn

Mor, bonusmor, mentor, blogger på Månebarnet, madaktivist, medstifter og aktiv i Mad med Medfølelse - Danmarks veganske forening. Vær forandringen! ♡

9 thoughts on “Månebarnet i konkurrence om Danmarks bedste madblogger!

 1. Jeg deler helt klart dit håb! 🙂 Og tak for opfordringen. Der kommer også et blogindlæg om konkurrencen fra mig snart.

 2. Har lige stemt på dig ❤

 3. Tak for den søde omtale…

  Rigtig god stil at anbefale alle fire vegetariske blogs… Jeg håber på, at konkurrencen kan sætte den lækre grønne mad på dagsordenen…

 4. Så gøy! Lykke til!! 🙂

 5. Og har stemt på deg nå!

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s