Månebarnet – veganske opskrifter

Månebarnet er kåret som Danmarks Bedste Madblogger!

39 kommentarer


Kære alle jer som læser med på Månebarnet!

Jer som bruger min blog som inspiration til at spise mindre kød i hverdagen, jer som gerne vil være vegetarer eller veganere og  jer som tilfældigvis har forvildet jer herind fordi I har googlet; “Hvor kan jeg købe foie gras i aalborg?” og deslige… (Sorry. Det svar finder I ikke på denne blog, men I er mere end velkommen til at blive hængere ikke des to mindre!)

Til alle jer. Mit kære hjertebarn, Månebarnet, har netop vundet 1. pladsen i FDB’s konkurrencen “Danmarks Bedste Madblogger”! 😀

.

Næsten 500 stemmer gav mig en finaleplads og fra d. 14-22. juni var det op til tre dommere at kåre vinderen blandt de fem finalister. Jeg har haft super travlt de seneste par dage. I går blev jeg (endelig!) færdig som pædagog, efter mange måneders demotivation og tanker omkring hvad dælen jeg da skulle bruge uddannelsen til, når nu mit hjerte brændte så voldsomt for at lave vegansk mad, for formidling af veganisme – for Månebarnet… Hvad der engang blot startede som en hobby, er nu blevet til en rigtig stor og vigtig del af mit liv. Skæbnen har imidlertid villet, at jeg har fået arbejde på den smukke vegetariske Cafe Gaya i Århus, og det var der jeg tidligere i dag, midt i en rus af post-pædagog  eksamen, kikærtesalat og raw zucchini pasta, fik en opringning fra Samvirke om at jeg havde vundet – hvorefter det gik op for mig at det var i dag konkurrencen blev afgjort. 😉

.

Det betyder… At jeg skal spise vegansk sammen med tre andre på Geranium i København, at jeg skal interviewes til Samvirke på mandag og sidst men ikke mindst betyder det (…kunstpause…) at en vegansk madblog har vundet titlen som Danmarks Bedste Madblogger!

Jeg er så glad og stolt! Og jeg glæææder mig til at finde ud af hvad min passion for mad og veganisme vil bringe med sig af dejlige og spændende ting i fremtiden!

.

.

.

.

Der er skrevet en fin lille dommervurdering ud fra hver vinder. Med både kritik og ros – som jeg personligt vil tage lige dele til mig. 🙂

.

1. pladsen går til Månebarnet

Det er ikke en nem opgave at sætte sig for at lave veganer-mad, som også andre får lyst til at spise. At tage noget, der umiddelbart er meget snævert og gøre det interessant. Men det lykkes her, hvor maden som en af dommerne sagde “ser dødlækker ud!”

Bloggen er et gennemført koncept, der er præget af lækre billeder. Bloggen er ungdommelig og moderne, og der er masser af sund mad i den, selvom det kan være svært at skaffe de særlige veganer-ingredienser, hvis man ikke er vant til at lede efter dem. Links til disse ingredienser virker desværre ikke altid, og hvis man ikke er veganer, kan det være svært at vide, hvad man kan erstatte dem med.

Det er tydeligt, at der er tale om en madblogger med en sag. Hun er en god og sød samtalepartner for læserne. Man glemmer hurtigt det snævre fokus, for det er lækker mad, som man får lyst til at lave derhjemme. Selvom man ikke er veganer, kan man sagtens starte her.

.

.

2. pladsen går til Sarahs kager

Her er der – som navnet siger – masser af kager. Hun har fundet sig en god niche i kagerne – især de amerikanske. Efterhånden får hun sikkert lyst til at lave kager fra andre lande også for emnet kan godt blive lidt begrænsende, hvilket da også betyder, at der kan være langt mellem nye indlæg på bloggen.

Her er særligt meget pænt at sige om opskrifterne, der er nemme at følge – og hvor bloggeren er god til også at fortælle om de ting, der gik galt. Det er ikke så perfekt, og det viser både personlighed og gør det nemmere for læseren at finde ud af, hvad man kan eksperimentere med selv. Nogle gange er opskrifterne meget tydeligt oversat fra amerikansk – med nogle svære mål til følge. Det kunne  man med fordel justere.

Designet er nuttet og meget overskueligt. Det er flotte billeder, og bloggeren er meget til stede – med søde spørgsmål og svar. Endnu en dejlig madblog – for alle med hang til kager!

.

.

3. pladsen går til Gastroman

Her er der en blog, der er spændt til bristepunktet med weekend og mandemad – fra store stykker kød på grillen til fire unge mænd i slips med kokkeknive. Her er den blog, man skal opsøge, hvis man gerne vil imponere gæsterne. Der er gennemført stil i både madvalg, de flotte billeder og det lækre design, der dog også kan gøre teksten svært at læse. Opskrifterne bliver ofte spædet op med sjove videor fra Youtube – det fungerer rigtig godt.

Opskrifterne er ikke så pædagogiske. Der er mange teknikker, der ikke bliver forklaret, og det kan gøre det svært, når bloggen samtidig tager udgangspunkt i mad, der kan være svært at lave.

Det er tydeligt, at de fire bloggere har det godt med hinanden. Der er masser af mandehørm, og dette er en rigtig god blog at starte på, for dig der er en mand, der gerne vil imponere med din madlavning.

.

Stort tillykke til de to andre vindere!

.

.

.

Forfatter: Luna Månebarn

Mor, bonusmor, mentor, blogger på Månebarnet, madaktivist, medstifter og aktiv i Mad med Medfølelse - Danmarks veganske forening. Vær forandringen! ♡

39 thoughts on “Månebarnet er kåret som Danmarks Bedste Madblogger!

 1. Kære Luna, tillykke med eksamen, arbejdet og ikke mindst kåringen!! Hvor er det flot og velfortjent! 😀 Ud og fejre det! Glæder mig også til at følge med herinde i, hvad fremtiden vil bringe for dig (: Læser og afprøver altid dine opskrifter med stor spænding og fornøjelse :p
  Mange hilsner og god sommer!
  Julie – som bare har det bedre på alle måder ved at spise vegansk.

  • Hej Julie

   Mange tak! Det er blevet fejret med stor stil. Det vil sige, jeg skal jo ud at spise på Geranium på et tidspunkt. Så det skal nok blive fejret igen. 😉

   Dejligt at høre at du læser med og trives på vegansk kost!

   Venligst
   ~Luna/Månebarnet

 2. WOW! Tillykke. Nu er jeg helt spændt på at skulle smage mad som DK’s bedste madblogger har været med til at lave, i morgen : D

 3. Tillykke! ❤

 4. Luna, en million gange tillykke – jeg er glad for at du vandt, at det blev en blog, hvor passionen for mad lyser ud af hvert indlæg.

  • Tak skal du ha’ Sif! Det er store ord når de kommer fra dig. 🙂 Jeg finder din måde at skrive på meget inspirerende, omend jeg ikke selv besidder dine skriveevner.

   Alt godt
   ~Luna

 5. Tillykke med den fine tittel;) Jeg synes at det var velfortjent og du var min favorit blandt finalisterne! Nyd præmien 😉

 6. Mange gange tillykke! Det fortjener du altså også med din fine blog… Man kan finde svar på stort set alt, og det er fantastisk spændende at snuse rundt i din opskriftsamling. Bliver vist aldrig færdig!

  • Tusind tak! Nej, det tror jeg heller ikke du gør, for jeg har mange MANGE flere idéer – også til flere sider herinde. Så det er bare om at følge godt med. 😉

   ~Luna/Månebarnet

 7. Vidunderligt! Det er simpelthen bare for cool! TIlykke! 🙂

 8. Tillykke-tillykke-tillykke!!!
  Hvor er det bare FEDT at du har vundet!

  Grønne vink herfra…

 9. Tillykke – med det hele 🙂
  Du har godt nok mange spændende opskrifter, som jeg glæder mig til at kigge nærmere på 🙂

 10. Tillykke Luna! Hvor er det fedt! Totalt sejt at det er en vegansk madblog som har vundet, det havde jeg nok alligevel aldrig troet. Tusind tak for dig og fordi du spreder det gode budskab så fint. Hurra!

 11. Kære Luna,
  Stort til lykke med førstepladsen. Det var virkelig velfortjent, og jeg er SÅ lykkelig over, at det blev en vegansk blog, der vandt. Det lover godt for fremtiden!
  Mange kærlige hilsener
  Kirsten

  • Mange tak Kirsten!

   Ja, det lover godt. Tak for alt det du selv gør! Du er en stor inspiration. Det kan være vi skal forene vore energier på én eller anden måde, på ét eller andet tidspunkt – når det giver mening?

   Kærligst
   ~Luna

 12. Et stort tillykke! Jeg fandt dig via Klidmoster og er dybt imponeret over din spændende blog.
  Læsning her bliver en del af min dag fremover!

 13. Tillykke, Luna!! Hvor er det sejt! 😀

 14. Et lille skridt for et månebarn – Et kæmpe skridt for veganismen i DK!

  Jeg er mega glad for du vandt og har vist fortalt det til alle der gad høre det ;O)

  Tak for dit fine arbejde for vores fælles sag!!!!

  • Hey Polly. 😉

   Hehe. Ja, det må man sige. Det er så dejligt at du og mange andre kan dele denne glæde med mig. Det bliver den kun endnu større af!

   Store grønne kram til dig og dine piger
   ~Luna

 15. Congratulations!
  This is really wonderful, and hopefully it makes more people aware of how great vegan food is!
  Best wishes from Sweden

 16. Supersejt! Hjertelig til lykke!

  • Hej Rebecca

   Super mange tak! 🙂 Jeg har villet svare tilbage på din sidste mail i hvad der føles som en uendelighed. Men jeg har haft virkelig meget at se til (som du kan se/læse;) ) og tænk dig, nu kan jeg ikke finde din mail! Har du mon mulighed for at finde den og sende den igen?

   ~ Luna

 17. Tillykke med det hele !
  Sikke mange dejlige hændelser på meget kort tid 🙂

  • Mange tak Losarinas mor!

   Ja, det er nææsten for meget. Kun næsten! Sikke en fin blog du har. Jeg er vild med din måde at skrive på og dine smukke livsbekræftende citater. Den må jeg lige kigge lidt nærmere på. Tager jeg helt fejl hvis jeg siger at du og din familie er næsten-vegetarer?

   Alt godt
   ~Luna/Månebarnet

 18. Også et stort tillykke fra mig – det er fuldt fortjent!

 19. TILLYKKE! det er virkelig en sejr af format.
  Mange kærlige hilsner og beundrende tanker fra mig. Glæder mig til at læse artiklen i samvirke.

 20. Tillykke med sejren. Det er godt gået og virkelig velfortjent.

 21. Hej.
  Tillykke med titlen. Jeg kendte dig desværre ikke, før jeg så artiklen om dig i “Samvirke”. Tak for dit mod og din inspiration til at dele dine ideer om mad med omverden. Jeg er selv vegetar og oplever desværre, at være ret alene om mit valg og mine holdninger i området, hvor jeg bor. Så tak for at du findes.
  Kh. Indi

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s