Månebarnet – veganske opskrifter

(Inspiration til klima – og dyrevenlig mad)

Veganske quesadillas!

16 kommentarer


.

I går (tirsdag d. 21. februar) var det pandekagens dag!

Men se, det var jeg jo sådan set slet ikke klar over før efter vi havde spist aftensmad i går, og min kæreste læste det på nettet. Min første reaktion var at udbryde: “Neej… Så skulle vi jo have haft pandekager i dag!” Men tænk sig, det havde vi jo faktisk også fået. De var bare mexicanske! Tortilla betyder nemlig “lille kage” på spansk – og hvem siger pandekager absolut skal være søde? Disse madpandekager er super hurtige at lave, meget smagfulde og virkelig mættende!

.

Ingredienser (til 2 quesadillas )

 • 4 fuldkorns tortilla
 • 2 spsk. majs
 • 50 g. frisk spinat

.

Tomat/auberginefyld

 • ½ aubergine (ca. 150 g)
 • 200 g. cherrytomater
 • 2 fed presset hvidløg
 • 2 tsk. havsalt
 • Evt. ½ tsk. chilipulver

.

Bønnespread

 • 280 g. kidneybønner
 • 2 fed presset hvidløg
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 tsk. havsalt

.

Fremgangsmåde

Start med at dræne kidneybønnerne i en si hvis de er fra dåse. (Til denne ret brugte jeg chilibønner fra “Bon Apppetit” i karton som kan købes i butikker fra Dansk Supermarked) Hæld bønnerne i en skål og blend dem med en stavblender til en næsten ensartet masse – den behøver ikke at være helt cremet. Tilsæt salt, citronsaft og presset hvidløg og smør 4 tortillas med den lækre bønnespread. (Som i øvrigt med fordel kan laves og anvendes som pålæg på brød!)

Skær herefter aubergine i ca. 1 cm tykke skiver og derefter i tern. Steg dem ved jævn varm i rigeligt olivenolie samt 2 tsk. havsalt til de har fået farve og er blevet bløde. Skær cherrytomaterne i kvarte og steg dem til de begynder at væske lidt. Tag panden af varmen og tilsæt også de pressede hvidløg. Hæld derefter tomat/auberginefyldet i en si med en skål under, og vask panden af.

Fordel fyldet på to af de smurte tortillas og fordel også 1 spsk. majs samt den friske spinat på dem. Smæk de to andre smurte tortillas ovenpå og tryk dem forsigtigt ned.

Steg dem derefter på hver side ved god varme i lidt olivenolie. Det går stærkt, så de skal kun have to minutter!

.

Skær de dampende varme quesadillas i kvarte og server dem sammen med en stor skål farverig salat (du kan med fordel bruge resten af majsene til formålet) samt nachos med salsa eller guacamole!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, medstifter af Danmarks veganske forening, og mentor i VeganerUdfordringen. Vær forandringen! ♡

16 thoughts on “Veganske quesadillas!

 1. Hej Luna, det ser lækkert ud! Jeg synes det er sejt, at du laver mad, som du gør, og at det tilmed smager dejligt gør det endnu bedre 😉

 2. Det ser lækkert ud Luna! jeg har planer om at lave det i aften, men har ikke frisk spinat ):
  Kan frossen optøet spinat bruges, eller er det ikke så godt?

  • Hej Sara 🙂

   Det kan du helt sikkert godt bruge i stedet! Du kan også komme hakket persille, basilikum eller hvad du nu lige har af spændende krydderier. 🙂

   Knus fra Luna

 3. Tusind tak for en fremragende opskrift! Retten her var aftenens menu, og den var skøn!

 4. Pingback: Vegatariske quesadillas | Det Juridiske Køkken

 5. Hvordan søren vender man sådan en svend?

 6. Hej Luna. Er simpelthen AFHÆNGIGE af disse lækre pandekager. Går hjemme på barsel og laver dem tit og ofte… Overvejer lidt om jeg bliver nødt til at boykotte din blog indtil jeg har født, da jeg ellers bliver alt for tyk;-))
  Håber det går godt med din mave:-) Kan se du også skal føde i Juni:-) Held og lykke med det hele.
  Hilsen Anne

  • Hej Anne

   Åh hvor lækkert! De er også bare SÅ nemme at lave at jeg godt kan forstå din bekymring. 😉

   Det går rigtig godt med maven tak. Ja, vi har termin d. 13. juni og vi glæder os helt vildt!

   Venligst
   ~Luna/Månebarnet

 7. Usandsynligt lækker ret, Luna! Glæder mig allerede til næste gang jeg kan finde en undskyldning for at sætte dem på menuen… og det bliver snart 🙂

 8. Kære Luna/månebarn!
  Vi er to piger, som går i 8. på Sydvestsjælland, som har fået til opgave, under et projekt i dansk, at læse og kommentere på en blog, som vi synes var interessant. Og det synes vi helt klart, at din blog er!
  Vi synes, at det er vildt fedt, at du har lavet denne blog, da vi begge mener at den kan gøre gavn for både vegetarer og veganer. Vi synes at det er super fedt at du har så mange – lækre – opskrifter inden for den gren af mad. Vi synes ikke vi har set noget der minder om det før.
  Vi synes også, at det er super fedt at den har den opsætning og det layout, som den har. Opskrifterne er meget detaljerede og resultatet ser super lækkert ud – vi bliver meget sultne/lækkersultne når vi ser de mange skønne billeder 🙂
  Vi kan også godt lide at din blog er så personlig: at du selv er med på mange af billederne, og at du skriver om ting du oplever. Og ikke “kun” lægger opskrifter ud.
  Vi synes altså alt i alt, at din blog er rigtig god, interessant og helt klart vær at følge – vi vil i hvert fald besøge den fremover.
  Det er også super skønt at man kan kommentere og stille spørgsmål til dig som du giver nogle gode svar på:)
  Vi synes også lige, at vi bør nævne, at vi ikke selv er vegan eller vegetar – men vi har helt klart fået et større indblik i det og fået et nyt billede af det 😀
  Keep going 😉
  Hilsner fra Freja og Anna 🙂

  • Hej Freja og Anna

   Tusind tak for jeres kommentar og jeres fine ros. Hvor er I søde! Det er fedt at få et indblik i hvordan min blog, opskrifter og det jeg i øvrigt deler med omverdenen gør indtryk. Har I set jeg også er meget aktiv på min Facebookside?

   Alt det bedste til jer!
   …og keep going yourselfs. 😉
   ~Luna/Månebarnet

 9. Pingback: KødFRIsovs (uden soja) | PlantePusherne

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s