Månebarnet – veganske opskrifter

Farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Veganske pølsehorn & namsere!

10 kommentarer


.

Ingredienser (til 24 pølsehorn)

.

Dej:

 • 25 g. olie
 • 5 dl. vegetabilsk mælk
 • 25 g. gær
 • 2. tsk. sukker
 • 3. tsk. havsalt
 • 300 g. grahamsmel
 • 500 g. hvedemel

.

Tomatdressing:

 • 10 spsk. ketchup
 • 5 spsk. vegetabilsk fløde
 • 1 fed presset hvidløg
 • 2 tsk. havsalt

.

Øvrigt:

 • 2 pakker tofupølser

.

Fremgangsmåde

Lun mælk og olie i en gryde til det er fingervamt (dvs. når det har samme temperatur som din finger og du ikke kan mærke at det er hverken koldt eller varmt), hæld det i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt salt og sukker samt mel og ælt derefter dejen på et meldrysset bord i ca. 5-7 min. Dejen skal være smidig men ikke klæbe fast til bordet eller din hænder.

Lad dejen hæve under et klæde et lunt sted i ca. 1 time. Slå derefter dejen ned og del den i 3 stykker. Rul hvert stykke ud til en stor cirkel (ca. 30 cm. i diameter) og del den derefter i 8 lagkagesnit. Læg  en stribe af 1 tsk. tomatdressing på den bredeste del af hvert stykke. Læg et stykke sojapølse (jeg brugtelange wieners fra Nagel med 4 pølser i en pakke – delt i 12 stykker) ovenpå og træk dejen fra hver side hen over dressing og pølsestykket for at forsegle det. Rul derefter ned mod spidsen til du har et horn. Læg hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ½ time inden de bages i 15 min. ved 200 grader (alm. ovn)

.

.

Variation!

Da jeg kun havde købt én pakke sojapølser (svarende til 12 pølsehorn), og der var dej nok til 24, fik jeg lov til at udfolde mig kreativt! De sidste 12 stykker blev derfor til:

 • 4 horn med tomatdressing, to soltørrede tomater i skiver, en kalamata oliven og godt med tørret timian (kærestens favorit)
 • 4 horn med tomatdressing og revet vegansk ost (af mærket VeGourmet fra Vegan Wonderland)
 • 4 horn med tomatdressing og en grøn rå asparges delt i to (min favorit!)

.

Pølsehornene var rigtig lækre, som pølsehorn jo kan være. Men de tre forskellige variationer endte med at stjæle al opmærksomheden! Jeg er slet ikke i tvivl om at jeg skal bage horn igen, uden pølser men med forskelligt spændende fyld. Jeg tænker allerede nu på hvordan bløde løg med røget paprika, frisk spinat, forårsløg, ovnbagt aubergine eller marineret tahinstegt tofu mon smager deri?

Allan har fået lov til at navngive hornene der ikke er pølsehorn. “Namsere…” 😉 😀

.

.

.

.

.

.

.

.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, medstifter af Danmarks veganske forening, og mentor i VeganerUdfordringen. Vær forandringen! ♡

10 thoughts on “Veganske pølsehorn & namsere!

 1. Hvad er der blevet af de flotte, klare billeder, hvor man rigtig kunne se maden?

  • De er skam ikke forsvundet for altid. Jeg har stadig mit skønne spejlreflekskamera. Jeg har bare opdaget Instagram og er ret vild med de billeder der kan komme ud af det. …og så er det nogle gange bare lettere at snuppe billederne med min telefon. Ikke mindst i forhold til lyset. 🙂

 2. Ej, hvor ser de lækre ud – det må være genstand for en prøve herhjemme.. Har du erfaringer med, hvordan dejen er med ren fuldkornsmel? Hvor meget mere fedtstof kommer du i?

  • Hej Jimmy 🙂

   Jeg har ikke erfaringer med at bruge ren fuldkorn nej, men det må du da prøve! Jeg tror ikke der skal mere fedtstof i, men du skal muligvis holde lidt igen med melet, eller tilsætte mere væske da fuldkornsmel suger mere.

   Mvh Luna/Månebarnet

 3. Jeg faldt over denne opskrift og gik straks i gang med at bage. Dog var jeg for doven til at gå ned og handle (det er vel søndag 🙂 ), så jeg skiftede halvdelen af sojamælken ud med vand, da jeg ikke havde mere. Udover det lavede jeg nogle med stegte svampe og chili i, og da jeg ikke havde oliven, puttede jeg majs i sammen med de soltørrede tomater. 🙂 Til sidst dryssede jeg nigellafrø på lidt af dem og trykkede bunden af nogle andre i græskarkerner. De er nu i ovnen og kan slet ikke vente til de bliver færdige! Tak for super nice inspiration. Dog har jeg lige et spørgsmål da jeg er total mad-idiot 🙂 Skal de i køleskabet eller kan de holde sig i poser bare?
  Mvh. Sarah

  • Hej Sarah

   Lækker variation du har tryllet frem! 😀 Især dén med svampe lyder helt forrygende. Du lyder meget lidt som en “mad-idiot”!

   De holder sig bedst i en plastikpose ja, når lyst brød kommer på køl kan det nemlig blive tørt. (I modsætning til rugbrød) Men, de kan også fryses. Hvis du da kan holde fingrene fra dem længe nok til at få det gjort? 😉

   Alt godt!
   ~Luna/Månebarnet

 4. Tak for svaret, der ryger nogen i fryseren med det samme 🙂 Dem med svampene kan helt klart anbefales – de var både kærestens og min favorit! 🙂
  Ha’ en dejlig dag!
  Sarah

 5. Hvornår udgiver du en kogebog? 🙂

  • Hej Helle

   Uhh… Det kunne jeg også godt tænke mig at vide. 😉 Næste store projekt er at sætte min kære søn i verden om en lille måneds tid. Måske vil det næste blive en kogebog? 🙂

   ~Luna

 6. Jeg bagte dem her i går – og de smager præcist som “rigtige” pølsehorn! De er super lækre! Mums! ❤

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s