Månebarnet – veganske opskrifter

Vegansk sommerfest i Århus!

4 kommentarer


.

1. oktober 2010 og 2011 inviterede vegetarer og veganere i Århus til International Vegetardag på Store Torv. I år har vi imidlertid valgt at gøre det lidt anderledes.

.

Gennem de sidste par måneder har jeg sammen med Thomas (fra Kærlighed & Kikærter) planlagt en vegansk sommerfest, og nu er det hele endelig faldet på plads! Vi laver arrangementet via et helt nyt fællesskab som vi kalder Mad Med Medfølelse. Du kan finde os på Facebook hvor du kan følge med i fremtidige begivenheder.Her kan du læse en beskrivelse af det nye fællesskab, som muligvis har en fremtid som en vegansk madforening.

.

– Hvem er vi?
Vi er et spirende fællesskab af passionerede vegetarer og veganere lokaliseret i Aarhus.

Vi skaber grobund for at veganismen kan blomstre i Danmark. Først og fremmest ved at deles om, fortælle om og servere vegansk mad. Men vi er også formidlere af alt det der ligger bag den mad vi spiser. Det sundhedsmæssige, det miljømæssige og ikke mindst det etiske aspekt. Det gør vi ved at arrangere forskellige sociale begivenheder, der alle har omdrejningspunktet MAD. Her har man mulighed for at komme og smage vegansk mad, tale om den samt få opskrifter og inspiration til selv at lave den. Samtidig lægger vi op til en dialog omkring den.

Mad Med Medfølelses projekter og arrangementer bygger udelukkende på frivillige ildsjæles dedikerede tid og energi. Der er således ingen økonomisk fortjeneste hvis man ønsker at melde sig som frivillig. Til gengæld finder man masser af socialt samvær, spændende oplevelser (ikke mindst smagsoplevelser) og inspirerende mennesker i fællesskabet. Ikke alle frivillige i Mad Med Medfølelse er veganere. Det er således ikke et krav at man er hverken vegetar eller veganer for at kunne være medarrangør af vores projekter.

– Hvordan gør vi det?
Da vi ingen økonomisk fortjeneste har ved vores arrangementer, er vi afhængige af sponsorer der ønsker at støtte vores initiativer. Små som store, og de er alle meget værdsat!

.

Vores første Mad Med Medfølelse arrangement kommer til at foregå  i forbindelse med Aarhus Festuge lørdag d. 8. september på Ingerslev Boulevard. Ja ja. Teknisk set er september ikke en sommermåned, men med alt det regn vi har fået sommeren 2012 er der vist ingen der kan klage over, at vi forsøger at forlænge den lidt. 😉

.

Der vil udover den ugentlige torvedag på pladsen, også være andre arrangementer på dagen. Vi er nemlig en del af Den STORE stue der arrangeres af AMOK (Aarhus Musik og Kulturforening), så der vil være masser af sprød livemusik, salg af øl og smoothies, Perleplade Syndikatet, Viva Los Pedalos og meget meget mere! Vil vil selv være der fra. kl. 12.00 med masser af smagsprøver, vegansk kagebord, konkurrencer, gøgl og glade mennesker!

.

Har du lyst til at være med til at arrangere dagen? Eller, bidrage på én eller anden måde, med mad/smagsprøver, donationer eller noget helt andet? Så skriv til mig på lunakrause@gmail.com

.

Facebook begivenhed for den STORE stue

Facebook begivenhed for Mad Med Medfølelse

.

Mad Med Medfølelses sommerfest 2012 er sponsoreret af:

Dansk Vegetarforening

Aarhus Økologiske fødevarefællesskab

Dyrenes Alliance

Anima

Naturli’

Café Gaya

Solhjulet

Ganefryd

Ren Kost

Jordens frugter

Veganic

Soy4You

 

 

.

.

.

.

Forfatter: Luna Månebarn

Mor, bonusmor, mentor, blogger på Månebarnet, madaktivist, medstifter og aktiv i Mad med Medfølelse - Danmarks veganske forening. Vær forandringen! ♡

4 thoughts on “Vegansk sommerfest i Århus!

 1. Hej Luna

  Orv, hvor er det ærgeligt, jeg ikke bor i Århus! Lyder som en god fest I skal have 🙂 Jeg vil sige dig TAK for den gode, uddybende “spiseguide Århus” du har lagt her på siden. Min veninde og jeg brugte den flittigt på vores smuttur i byen og maden på Cafe Gaya smagte dejligt.
  – Dertil vil jeg høre dig, om du kender gode vegetar/veganske spisesteder i London? Eller måske kan henvise mig til en engelsk blogger, hvor jeg kan kigge lidt? På forhånd tak for hjælpen og de mange gode opskrifter 🙂

  /Marianne

  • Hej Marianne

   Åh ja, ærgerligt du ikke kan være med!

   Jeg er glad for at høre du kunne bruge guiden. Jeg var i London for nogle år siden, da jeg var vegetar, og da skrev jeg dette indlæg som du måske kan bruge. Kommer du nogensinde til Berlin er har jeg skrevet dette indlæg. 😉

   ~Luna

 2. Shit! Min billett til Danmark er først noen dager senere!

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s