Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Sprøde småkager med ingefær

7 kommentarer


Disse småkager er inspireret af Mia Sommers lækre veganske jødekager. Jeg har blot ændret opskriften en smule, blandt andet ved at tilsætte skønne julekrydderier med fokus på ingefær. Småkagerne bliver virkelig sprøde, og er perfekte til kolde og mørke efterår- og vinteraftener, serveret til en kop varm urtete, og de bevarer deres sprødhed når man dypper dem deri.

Ingredienser (ca. 28 stk.)

 • 300 g. hvedemel
 • 1 tsk. hjortetaksalt
 • 180 g. plantesmør
 • 120 g. rørsukker
 • 50 g. *hørfrøæg
 • 3 tsk. stødt ingefær
 • 1 tsk. stødt kanel
 • 1 tsk. stødt kardemomme
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • 1 strøget tsk. havsalt
 • Evt. lidt fintrevet appelsinskal

* Se også Det er ægge så svært – min guide til hønsevenlig madlavning

 

Fremgangsmåde

Bland hvedemel, hjortetaksalt og krydderier. Rør margarinen (jeg foretrækker mærket FRI der kan købes i Coop butikkerne) ind i dejen. Bland sukker og hørfrøslim, og tilsæt det også. Ælt dejen godt og stil den på køl i en halv time eller længere.

Tilføjelse: Vær gerne rundhåndet med krydderierne. Eller, smag på dejen inden du bager kagerne. Hvis du synes de mangler lidt, kan du godt nå at ælte mere krydderier ind i den inden du sætter den på køl.

Rul dejen ud i en ca. ½ cm tykkelse og stik småkager ud med dine favorit småkageforme eller med kanten af et glas, i den størrelse du foretrækker. Læg dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir, og drys dem med stødt ingefær gennem en fintrådet si.

Bag småkagerne ved 200 grader (alm ovn) i 8-9 minutter til de er let gyldne. Lad dem køle af på en ovnrist eller en tallerken inden du serverer dem.

Tip! Har du dej til overs, eller ønsker du at kunne servere friskbagte småkager f.eks når du får gæster? Så kan du med fordel gemme noget af dejen i køleskabet i op til en uge.

.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

7 thoughts on “Sprøde småkager med ingefær

 1. Jeg er glad for småkager, der er sprøde. Jeg elsker ingefær. Har bagt nogle skønne ingefær småkager før , men de blev bløde efter et stykke tid…Må prøve disse 🙂 Vil hørfrø slimen kunne erstattes af et enkelt æg ?

  Like

  • Umm ja, sprøde småkager, det kan vi lide. 🙂 Disse småkager bliver ikke bløde. …og ja, hørfrøslimen kan erstattes af et æg. Men nu er det jo meningen det skal være omvendt. 😉 Hvorfor ikke prøve at lave det? Jeg lover dig det er nemt! Det du ikke bruger kan både gemmes i køleskab og fryser og du kan komme det i deller, desserter og meget mere. Følg linket så ser du en liste over anvendelsesmulighederne. 🙂

   ~ Luna/Månebarnet

   Like

 2. mmh ! dem må jeg prøve 🙂

  Like

 3. Juhuu hvor er jeg glad for at jeg dumpede forbi din blog! Som relativt nystartet vegetar er julens mad en udfordring, så jrg glæder mig til at prøve opskriften på nøddepostejen! 🙂 Kh Nina

  Like

 4. Nejh, hvor har jeg ledt længe efter en opskrift som denne!

  De småkager ser bare super lækre ud, dem vil jeg sgu glæde mig til at prøve her når juletiden begynder at banke på døren!
  Tror du at et par nødder ville gøre nogen skade i opskriften? – Jeg er sådan lidt af en nødde-freak, så jeg overvejer om man kunne smide lidt knuste hassel eller valnødder i 😀

  Tak for den dejlige opskrift!

  Like

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s