Månebarnet – veganske opskrifter

Farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Saftig og syrlig rødkålssalat med blåbær og hindbær

3 kommentarer


Rødkål er virkelig sundt, men hvordan bruger man den, så den også smager spændende i rå form? Her er i hvert fald ét bud, på en salat der ikke siger “ffffffhhh” men “BANG!” Opskriften giver dig en ret stor portion, som du selvfølgelig kan halvere hvis du ønsker det. Men du kan også vælge at gange den i stedet for, og derved have en lækker, sund salat klar og fråde-parat i køleskabet når som helst sulten melder sig.

Ingredienser

  • 500 g. rødkål
  • 80 g. blåbær
  • 50 g. hindbær
  • 3 spsk. tamari eller sojasauce
  • 4 spsk. balsamico eddike

 

Fremgangsmåde

Start med at snitte rødkålen. Brug en “spiralizer” hvis du har sådan en. Jeg har købt denne model fra Kunst og Køkkentøj i Aarhus, og jeg bliver mere og mere glad for den, efterhånden som jeg finder ud af at lave flere, sjovere og større mængder salat på den. Hvis du ikke har en spiralizer, skal du bruge en god skarp kniv, og skære rødkålen i meget fine strimler. Anvend gerne et lille, fast, økologisk rødkålshoved til formålet – uanset hvilket køkkenudstyr du har. Kom alle de smukke violette strimler i en stor skål, og bland blåbær/hindbær dressingen. Du kan bruge en blender, en stavblender eller en skål og en gaffel. De bær jeg bruger er økologiske fra frost, da de friske blåbær som oftest i virkeligheden er mosebøllebær), og de må gerne tø lidt op forinden.

Hæld den smukke, røde dressing over rødkålen, og begynd at massere den godt. (Jo, det skal du, og jeg lover dig resultatet bliver godt!) Kålen bevarer sin sprødhed men bliver blødere i strukturen og mængden forekommer mindre end da du først kom den snittede rødkål i skålen. Når du laver salat på denne måde, vil du helt sikkert kunne spise meget mere af den – ikke mindst fordi den bare smager så godt! Min søn på 1 ½ år spiser den også i RÅ mængder.

Salaten er også lækker tilsat rubinrøde granatæblekerner på toppen eller vendt med hele blåbær. Serveres salaten til en julemenu kan du tilføje appelsintern og et lille drys kanel.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

3 thoughts on “Saftig og syrlig rødkålssalat med blåbær og hindbær

  1. er det ikke noget med at bærrene skal dyppes i kogt vand eller på anden måde blive varmet godt op pga. sundhedsmæssige hensyn?

  2. Lækkert ser det ud. Jeg kan også godt lide at have salat stående, hvis jeg lige pludselig keder mig i munden (For det gør jeg. Tit). Jeg laver én med hakket grønkål, æbler, gulerødder og kapers. Eller spidskål, linser, agurk og peberfrugt (Men den er altså bedst om sommeren, hvor spidkålen er sød og sprød). Jeg håber du lægger flere salatopskrifter op!!

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s