Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Test af vegansk deodorant (af mærket Relevant)

Skriv en kommentar


Vegansk deodorant

Som nogle af jer der har fulgt min blog længe måske allerede ved, har jeg i omkring 7 år brugt en hjemmelavet kokos-deodorant. (Du kan læse om den i mit indlæg her). Grunden til jeg har brugt den så længe er selvfølgelig at jeg har været glad for den, og i de fleste situationer har den fungeret rigtig godt. Der er dog nogle tidspunkter, hvor jeg ikke synes min hjemmelavede kokos-deodorant er helt så optimal. F.eks om sommeren i 30 graders varme, hvor kokos-deodoranten smelter (duh?), og dét har jeg især fundet upraktisk, hvis jeg har haft den med på farten ved besøg hos venner og familie med overnatning. Jeg har også været udfordret når jeg har været i svømmehallen, og der ikke lige har været en vask tæt ved når jeg har anvendt den. Jeg har indimellem stået med alt tøj og sko på i omklædningsrummet, og nærmest været klar til at gå, med kokos-deo på fingrene. Hvilket jeg ikke synes er super fedt.

Jeg har derfor længe gerne villet finde en backup-deo, som kunne leve op til den samme gode erfaring jeg har med min kokos-deodorant, med hensyn til at forhindre lugtgener uden aluminium, men uden udfordringerne rent praktisk. Derudover skulle den ikke koste for meget og være drøj i brug, være parfumefri og selvfølgelig være vegansk og ikke testet på dyr.

De sidste 3 måneder har jeg testet en deo fra Relevant, og den lever helt klart op til de forventninger. Jeg har valgt at teste den i lang nok tid til, at jeg kunne vurdere, hvorvidt den er drøj i brug, og dermed overkommelig i pris (jeg har jo været vant til at bruge en meget billig deodorant), og det synes jeg bestemt den er. (Opfølgning: Ved dagligt brug varede deodoranten i 9 måneder, hvilket jeg må sige at jeg er mere end tilfreds med.)

Jeg har også testet deodoranten i situationer såsom ved fysisk aktivitet, som jeg ved er udfordrende for nogle naturlige deodoranter, ligesom de kan have en begrænsning ift. at bekæmpe lugtgener i forbindelse med øget stress. Så vidt jeg forstår er det netop især dem uden aluminium, da aluminium fungerer som en svedhæmmende ingrediens. Jeg er ikke interesseret i ikke at svede, eller ikke at lugte af mig selv. Det synes jeg er en misforstået tilgang til hygiejne og renlighed, og en usædvanlig lugtgene synes jeg kan være en hjælpende faktor og være med til at indikere, at der er behov for at tage fat om årsagen til den øgede stress. Deodoranten består består dog begge dele helt perfekt, med undtagelse af et par gange, hvor jeg er 99 % sikker på, at jeg grundet øget stress simpelthen bare har glemt at tage den på! Ja, sådan finder man jo altså virkelig ud af, at den virker.

En sidste ting jeg synes er fedt ved lige præcis denne deodorant er ift. bæredygtighed, da emballagen er lavet af genbrugsplast (deraf den mørkegrønne farve), hvor kasserede fiskenet genanvendes til ny emballage. Det er med til at sikre et cirkulært koncept for plastikaffald og forhindre, at der ender mere plastik i vores verdenshave, hvilket især truer havdyr såsom hvaler og havskildpadder. 79 tusind tons havplast flyder lige nu rundt i “The Great Pacific Garbage Patch” og 46 % af den består af brugte fiskenet, eller såkaldte spøgelsesnet. (Kilde: Sea Shepher Global) Hver deodorant solgt forhindrer hvad der svarer til 50 plastikposer fra at ende i verdenshavene. (Læs mere om Relevant deodoranten ift. bæredygtighed her)

(Bemærk at siden indeholder affiliate links, læs mere her.)

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s