Månebarnet – veganske opskrifter

Farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Om bloggenHvem sidder bag skærmen?

Det gør jeg. Jeg er Luna. Kvinden bag Månebarnet. Jeg er 38 år, vegansk blogger, ildsjæl, veganer, mor, bonusmor, og meget mere.

Hvorfor navnet Månebarnet?

Da jeg startede med at blogge skulle jeg jo finde på et navn, og hvis du ikke allerede har gættet det, er Månebarnet en reference til mit navn. Ganske enkelt.

Da jeg postede mit første forsigtige indlæg i min lille kollegielejlighed i Aarhus i januar 2008, var det ud fra et ønske om at inspirere andre. Jeg anede ikke, at jeg 13 år senere fortsat ville dele mine opskrifter, tanker, min inspiration og min store passion for vegansk mad, etik og bæredygtighed. Jeg vidste heller ikke min blog ville vokse sig til dét den er i dag. Igennem årene er mange andre veganske blogs kommet til, men Månebarnet er én af de ældste og mest besøgte veganske madblogs i Danmark, med over 4 millioner besøgende. Jeg er uddannet pædagog fra Peter Sabroe Seminariet i Aarhus, hvor jeg oprindeligt er fra, men jeg har primært beskæftiget mig med mad og bæredygtighed, gennem frivilligt non-profit arbejde, og jeg har også arbejdet på flere caféer som autodidakt vegansk kok. I mellemtiden er jeg blevet mor til Juno (’12) og sidenhen bonusmor til Satya (’08), og for 4 år siden flyttede jeg til dejlige Valby for at kunne være tæt på min kæreste og min bonusdatter.  

Frivilligt arbejde

Jeg har en del erfaring med frivilligt arbejde omhandlende grønne tiltag, bæredygtighed, dyrevelfærd og sundhed. Gennem mine mange år som koordinator, blogger, debattør og meningsdanner har jeg oplevet, at en ikke-fordømmende, inkluderende og rummende tilgang (med maden og inspirationen i fokus) skaber gensidig forståelse, og baner vejen for åbenhed, nysgerrighed og lydhørhed overfor de bagvedliggende argumenter, og at dette skaber motivation til at spise mere plantebaseret. Denne erfaring inspirerede mig sammen med Thomas Erex (fra Kærlighed & Kikærter) i 2012 til at tage initiativ til og stifte Danmarks veganske forening, som dengang gik under navnet Mad med Medfølelse. Gennem årene har foreningen haft stor betydning for den positive veganske udvikling der er sket i Danmark. Jeg har ligeledes arbejdet frivilligt som mentor i VeganerUdfordringen, som inspirerer tusindvis af danskere til at kaste sig ud i en plantebaseret levevis, i form af en 22 dages udfordring på ren plantekost. 

Mere om mit grønne arbejde


Vegansk verdensmad 

Mad er en stor passion for mig, og jeg interesserer mig især for at lave klassisk dansk mad og traditionelle retter (såsom Fredsfisk der er en vegansk genskabelse af en gammel traditionel ret) samt ‘verdensmad’ i veganske variationer. Jeg mener vi gennem vores glæde for mad udtrykker vores identitet, kultur og ophav, og når vi deler dette med hinanden, skaber det forståelse og fællesskab, samler og forener. Men det fornyer og styrker også, og giver nye idéer og inspirerer til udvikling. Det synes jeg er et meget simpelt, stærkt og vigtigt redskab! 

Bæredygtighed

Det er vigtigt for mig at leve så dyre- og klimavenligt samt socialt ansvarligt som muligt. At spise vegansk er én af de vigtigste skridt jeg har taget mht. at efterkomme dette. Det er også et valg jeg har truffet på vegne af min egen og min families sundhed, på baggrund af min livsindstilling vedrørende retfærdighed og omsorg for dyr, samt ud fra et ønske om at efterlade det mindst mulige aftryk på vores planet. At være forandringen, men fortsat og konstant at være under udvikling, og jeg elsker at inspirere andre til udvikling, samt til at leve mere bæredygtigt. Mit primære fokus er opskrifter og inspiration til vegansk mad. Men der er mange emner der optager mig, og du vil derfor også kunne finde information om dyreetik, sundhed, klima, genbrug, zero waste og etisk forbrug.


Find mig også på Instagram

Jeg deler opskrifter, inspiration og tips til vegansk hverdagsmad, børnevenlige retter, farverig madglæde, bæredygtig klimamad, information om nye tiltag og produkter til bæredygtig omstilling, samt inspirerer til upcycling, genbrug og etisk forbrug.


Vil du have nye opskrifter fra Månebarnet direkte i din indbakke?