Månebarnet – veganske opskrifter

Farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Komælk


Indtagelse af animalsk protein inkluderer også mælkeprodukter der, ligesom med indtagelse af kød, er forbundet med sygdomme såsom:

Diabetes, mange former for kræft, forhøjet kolesterol, blodpropper, slagtilfælde, mælkeallergi og laktoseintolerance, kognitive lidelser, for højt blodtryk, sukkersyge, diabetes samt kolik, astma, ørebetændelse, eksem og kløe, diarre, løbende næser, hyppig opkast og feber hos børn. (Kilde)

Komælk er, ligesom kød, et animalsk protein og er syredannende. En lang række undersøgelser viser, at syren i kød og mælkeprodukter sænker blodets pH. Det får kroppen til at frigive calcium (som er basisk) fra knoglerne. Undersøgelserne viser, at det calcium der findes i mælkeprodukter ikke er nok til at erstatte den calcium der trækkes ud af knoglerne grundet forsuringen fra den animalske protein. Resultatet af et livslangt indtag af store mængder mælkeprodukter er ikke stærke knogler men, paradoksalt nok, knogleskørhed.  (Kilde)

Det første skridt er derfor, at droppe de animalske produkter, og spise 100 % vegetabilsk. Du kan søge hjælp og vejledning til hvordan her på Månebarnet, på andre danske veganerblogs, i Facebookgruppen Vegansk Mad samt i foreningen Mad med Medfølelse.