Månebarnet – veganske opskrifter

Farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Vegansk hudpleje & produkter


Ved frisør Stinna Røgen 2015Veganisme omhandler ikke kun en vegansk diæt. Det en er en komplet dyreetisk livsstil der inkluderer tøj, sko, skønhedsprodukter, rengøringsartikler, plejeprodukter, personlig hygiejne og meget mere. Mange bliver overraskede over, hvor der kan gemme sig animalske ingredienser, når de først begynder at undersøge det. Det er i alt lige fra tandpasta til glidecreme og kondomer.

Men Rom blev dog ikke bygget på én dag, og jeg vil helt klart anbefale, at starte ud med at få styr på mad-delen. Husk på, at veganisme er et ideal, hvor du hver dag bestræber dig på at leve, ikke etisk korrekt, men en etisk bevidst. Har du derfor et par læderstøvler, en skindpung eller et læderbælte du har købt eller fået foræret inden du blev veganer, behøver du ikke at kassere dem dagen efter du har besluttet dig for at blive veganer. For nogle er det vigtigt ikke at give andre mennesker forvirrende signaler, og andre kan ikke længere bære tanken om at iklæde sig døde dyr, og erstatter derfor de animalske ting med veganske med det samme. Nogle vælger at forære tingene væk til venner og familiemedlemmer, andre har det bedre med at bruge dem til de er slidt op og de får brug for (eller har råd til) at købe nye dyrevenlige sko eller dyner, f.eks med kapok fyld. Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at gøre det på. Fokus er ikke længere at købe nye produkter der direkte støtter udnyttelsen af dyr. Det er op til dig, hvordan du har det bedst med at gøre dette i overgangsperioden.

 

Nemmere at vælge vegansk

Der er kommet meget fokus på mærkning af produkter, og det er derfor blevet nemt at styre udenom cremer, shampooer og makeup med parfume, farvestoffer eller hormonforstyrende stoffer. Ligeledes er det blevet nemt at finde produkter uden animalske ingredienser, samt produkter der ikke er testet på dyr.

Når du køber plejeprodukter kan du f.eks gå efter mærker fra:

Er der ingen mærkning af et produkt betyder det dog ikke, at det ikke godt kan være vegansk. Spørg om hjælp i butikken, eller kontakt selv producenten telefonisk eller skriftligt. På den måde får du klar besked, og samtidig sender du et signal om, at du som kunde er interesseret i produkter der ikke er testet på dyr eller indeholder animalske ingredienser.

Min erfaring er, at producenterne ved henvendelse er venlige, imødekommende, og villige til at give en god service til deres kunder, og at de har godt styr på, hvilke af deres produkter der indeholder og hvilke der ikke indeholder animalske ingredienser.

 

Herunder har jeg samlet en liste med veganske produkter jeg har erfaring med og kan anbefale.

 

Se også gruppen Vegansk livsSTIL på Facebook, hvor du kan få hjælp til at finde dyrevenlig makeup, plejeprodukter, shampoo, sko, tøj og meget mere.

Luna/2021 ♡
(Bemærk at siden indeholder affiliate links.)