Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Scrambled tofu

8 kommentarer


Ingredienser (til 2 personer)

 • ½ pakke silken tofu (blød tofu)
 • 5 små kartofler
 • 2-3 skiver aubergine i tern
 • 2-3 broccoli buketter
 • 2-3 soltørrede tomater
 • 1 fed hvidløg
 • 2 tsk. gærflager
 • 1 tsk. karry
 • 1 tsk. gurkemeje
 • Salt og peber
 • Evt. sort salt

Fremgangsmåde

Kartoflerne skæres i skiver og steges på en pande. Holdes lune i ovnen eller i en skål under sølvpapir. Imens broccoli buketterne steges moses en halv pakke silken tofu i en skål. (Let med en gaffel) Presset hvidløg, salt, peber, karry, gurkemeje og gærflager tilsættes. Når broccolien er færdig holdes de varme sammen med kartoffelskiverne.

Aubergine steges derefter, og de soltørrede tomater tilsættes lige inden tofu-blandingen også steges med. Den skal ikke stege så længe, men blot blive lidt fastere i konsistensen.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

8 thoughts on “Scrambled tofu

 1. Køber du nutritional yeast i udlandet? Håbet var lysegrønt om at finde det herhjemme, men det går ikke så godt…

  Like

 2. Ohøj min skønne mad-mus =)

  Uhhh, hvorfor var jeg ikke hjemme til aftensmad i dag!? Denne ret MÅ du lave til mig engang. Måske når jeg hjemvender fra Roskilde, og min tarmflora tørster efter sundhed? ,-)

  Kys og varme,
  – din madglade kæreste

  Like

 3. Nej jeg har købt det i ”Ren Kost” i Jægergårdsgade! Jeg havde været rundt omkring i de andre helser og havde spurgt efter det. Ville også spørge i denne, men var lige så stille ved at indstille mig på at jeg nok skulle bestille det hjem via nettet. Men hvad skuede jeg der på hylden? En smuk gul pose med lækre gærflager! Har virkelig lavet mange retter med gærflager i siden jeg købte det.

  Like

 4. Til dig min kære madglade kæreste

  Jeg lover at vi snart får vegansk scrambled egg på menuen igen! Det smagte rigtig godt, men vi skal have købt noget Heinz. Det manglede… 😉

  Jeg er sikker på at du, efter en uge med telt-fugtige rugbrødsskiver og metallisk dåsemakrel, vil hige efter min madlavning. Måske bliver du endda veganer? Nå, måske ikke… 😉 Men du vil i hvert fald gerne have nogle grøntsager.

  Mad-musen

  Like

 5. Årh, hvor ser det lækkert ud. Det må jeg simpelthen prøve – men hvor pokker finder jeg silken tofu? Det er jo fuldstændig umuligt.

  Jeg har før prøvet at lave scrambled tofu og det har ikke været nogen succes. Men din opskrift ser helt, helt anderledes ud.

  Like

 6. PS: I indlægget glemte du vist at skrive, at man også skal bruge tomatketchup. Jeg kan forstå på din kommentar, at det er en vigtig ingrediens….. 😉

  Like

 7. Jeg køber silken tofu i asiatiske forretninger. Jeg giver små 12 kr. for en pakke!

  Og ja, ketchuppen manglede. Men det var måske ok at vi var løbet tør, for så kunne jeg bedre smage om den var blevet vellykket. Og det var den heldigvis… Det er nemlig første gang jeg har lavet det. Men ketchup næste gang. 😉

  Like

 8. Aha! Jeg må i Ren Kost, og så håbe på den er knap så pakket med mennesker denne gang. 12 kr for silken tofu? Jeg skal vist også forbi en asiatisk forretning, for jeg giver over 40 kr i helsebiksen :S

  Like

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s