Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Rabarberkage med kokos og vanilje

6 kommentarer


Ingredienser

 • 200 rabarber
 • 200 g. økologisk fuldfed kokosmælk
 • 50 g. koldpresset økologisk kokosolie
 • 175 g, hvedemel
 • 1 spsk. maizena
 • 175 g. rørsukker
 • Kornene fra én stang vanilje
 • 1 ½ tsk. bagepulver
 • ½ tsk. havsalt

Fremgangsmåde

Blend alle ingredienser undtaget rabarber til en cremet dej. Da dejen er vegansk kan man roligt smage på den og tilsætte mere salt, sukker osv. Bagepulver tilsætte til sidst og dejen hældes i en ca. 24×24 form. Rabarberstykkerne skæres i ca. 1 cm tykke stykker, lægges ovenpå og trykkes let ned i dejen. Kagen bages midt i ovnen ved ca. 200 grader i 35-40 min. Ved varmluftovn er 175 grader nok.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

6 thoughts on “Rabarberkage med kokos og vanilje

 1. Jeg er glad for at kagen blev en succes. Jeg er desværre ikke så glad for kokosmælk, da jeg synes at det er for tykt og for fedt. Men jeg har ofte tænkt på, at jeg skulle nok prøve at eksperimentere lidt mere med det. Og jeg har faktisk tre dåser i køkkenet….. 😀

  Like

  • Det er bestemt mig der takker! Glæder mig allerede til jeg skal lave den igen. Kagen smager ikke rigtig meget igennem af kokos, og virkede heller ikke for fed, men lige tilpas fugtig. Du kan jo altid undgå kokoscremen – den er i hvert fald ret fed.

   Like

 2. Afprøvet og godkendt til folkekøkken! 😀

  Like

  • Noget af det bedste ved at lave mad er helt sikkert at dele det med andre. Og hvis de så rent faktisk også kan lide den mad jeg laver! Ja så er jeg lykkelig. 😉

   Like

 3. Nu er den afprøvet, som sukker- og glutenfri version.

  Jeg skiftede hvedemel ud med ris-,boghvede og hirsemel, og kom en smule mere majsmel i, end 1 spsk.

  Og jeg skiftede sukkeret ud med Xylitol (kun 50 gr. i stedet for de 175 gr sukker). Alt dette kunne kagen snildt klare.

  Jeg vil prøve med andre (og flere bær) næste gang.

  Super, super lækkert med en nem, og lækker vegansk kage. Tak fordi du delte den!:)

  Like

 4. Så har jeg vidst fundet opskriften til andvendelse af mine Rabarbere fra AOFF i denne uge 🙂 lyder Virkelig god!

  Like

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s