Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Vegansk svensk pølseret

23 kommentarer


.Ingredienser (til 2 personer)

  • 1 hakket løg (gerne rødløg)
  • 2 sojapølser (gerne af mærket Nagel)
  • 3 kogte kartofler i store tern (gerne lidt melede)
  • 400 g. flået hakkede tomater
  • 3-4 brune champignon
  • 2 spsk. sojafløde
  • 3 tsk. gærflager*
  • 1 knivspids røget paprika*
  • 1 knivspids karry
  • 1-2 fed hvidløg
  • Smag til med havsalt og friskkværnet peber

*Et smugkig i mit køkken

 

Fremgangsmåde

Kom de hakkede flåede tomater i en gryde sammen med hakket løg og sojapølser i skiver samt champignon (utraditionelt men smager godt i!) og lad det koge i et par minutter. Tilsæt kartoflerne og de øvrige ingredienser. Kog i yderligere et par minutter til kartoflerne får retten til at tykne. Server den svenske pølseret med masser af purløg på toppen, og lav også gerne en salat ved siden af da retten er meget tung for sig selv. Velbekomme!

23 thoughts on “Vegansk svensk pølseret

  1. Dette indlæg minder mig om, at jeg spiser Svensk pølseret al al for lidt! Det er så meget det, jeg skal lave, når jeg vender hjem fra mine forældre. Nu jeg ikke er den store pølsefan, må jeg have fat i de gode soyapølser (jeg synes Nutanas er liiidt trætte – både at se på, og at spise.) 😉 Ps. Tak for tippet med Quorn-produkterne, de er et hit (jeg tillod mig at nævne, jeg var inspireret af dig, da jeg bloggede et indlæg om produktet) Nyd foråret – vh CMS

    Like

  2. Hej Luna

    Super opskrift som jeg skal prøve…

    Mange hilsner

    Lise-Lotte

    Like

  3. Hej 🙂

    Det ser sørme lækkert ud! Hvor køber du Nagel-pølserne?

    Venlig hilsen
    Camilla

    Like

    • I Århus kan de købes i en lille helsekost der hedder Ganefryd. De har også nogle sojapølser af et andet mærke (Taifun) – dem har jeg lige prøvesmagt da deres Nagel pølser var udsolgt. De smagte også rigtig godt, men var en anelse for olierede og ikke nær så fine i strukturen som pølserne fra Nagel.

      Venlig hilsen
      Luna/Månebarnet

      Like

  4. Ævvvvvv – du kom mig i forkøbet. 😉
    Jeg har efterhånden fundet en del opskrifter på svenske pølseretter. I sidste uge bestilte jeg pølser fra tyskland. De kom fredag og nu glæder jeg mig til at prøve nogle af opskrifterne.

    Like

    • Åh nej da! Kan du ikke gøre et eller andet helt vildt ved retten så den bliver helt din egen? Altså noget vildere end at putte champignon i. 😉 Ellers går det jo nok… Glæder mig til at høre om resultatet! Hvilket mærke bestilte du? Og hvad kom det til at koste?

      Like

  5. Hej Luna! Se hvad jeg lavede! 😀 (Det er så godt nok en uge siden, tror jeg.) http://i189.photobucket.com/albums/z50/trutfant/IMG_8200e.jpg

    Det var så godt nok uden sojafløde, gærflager og hvidløg. Men havde puttet paprika og gulerødder i også. ^^ Yumnomnom.

    Like

  6. Vegansk Svensk Pølseret er sgu iorden….ikke mindst efter en gang fællesfræs hos Luna…indtaget i solen udendørs dagen efter 😉

    Like

  7. Mmm, det lyder lækkert. Jeg har ikke fået svensk pølseret rigtig længe.

    Hvor køber du gærflager henne?

    Like

    • Hej UmmSafiya

      Du kan tro det er rigtig lækkert – specielt med sojapølserne fra Nagel. Jeg har købt gærflager i helsekostbutikker her i Århus men mener at man også kan købe dem i Matas. De er uundværlige i mit køkken.

      I øvrigt! Sikke en spændende blog du har! Den er tilføjet mine links.

      Venligst fra Månebarnet/Luna

      Like

  8. Hej i Århus.
    Jeg sidder i øjeblikket i et lejet hus v. vestkysten i marts måned og savner et stykke jord at stikke fingrene i fra 1. maj eller før.
    Jeg kan bedst lide at lave frugt og grønt ved egen hjælp, det smager altså super dejligt og er ikke pakket i plast m.v.
    Men grunden til at jeg skriver er at jeg i en super natur-vegetar butik i Malmø købte forskellige skære pålæg – OG IS – den bedste is jeg ever har smagt, bortset fra når jeg laver den selv. At det kan gøre det så billigt er næsten ikke til at forstå og mavepine udebliver selv efter en hel bøtte. Godt det ikke sker hver dag.
    PÅ disse pølselign. skærepålæg var billed af en abe, er det et mærke du eller en af læserne kender og kan oplyse mig om , om produktet kan købes i dk. ?
    Hjertelig god hilsen fra a westerhav m. bidende vind.
    Susanne Holgaard Svendsen
    suhosv@gmail.com

    Like

    • Hej Susanne

      Jeg kan fortælle dig at grønthandleren Ana frugt og grønt på Trøjborg i Århus har de produkter du taler om. Det er produkter fra Astrid Och Aporna du tænker på, og de er vildt gode!

      ~ Luna

      Like

  9. Hej Luna, glæder mig for vildt til at prøve denne opskrift! Skal fedene i hele? Og hvad med champignonerne, skal de skæres i skiver? Mange hilsner Kirsten

    Like

  10. Pingback: Svensk pølseret – Det Veganske Køkken

Skriv en kommentar!