Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Lun forårssalat med grønne linser og spidskål

2 kommentarer


Ingredienser (til 2 personer)

 • 100 g. grønne linser
 • 1 stor tomat i tern
 • To blade spidskål i tynde strimler
 • 1- 1½ spsk. friskpresset citronsaft
 • 1 tsk. sojasauce
 • ½ fed presset hvidløg
 • 1 tsk. gul currypaste
 • 2 knivspids urte eller havsalt

.

Fremgangsmåde

Kog linserne i rigeligt vand tilsat 1 tsk. salt i 15-20 min. Til salater bruger jeg gerne små Le Puy linser som er mindre end almindelige linser. De skal ikke koge så længe og holder bedre deres form. Bruger du i stedet almindelige, lidt større grønne linser, skal du beregne lidt længere kogetid. Når linserne er kogt, hældes vandet fra dem, og de stilles til side uden låg for at afkøle. Snit spidskål fint og tilsæt dem de endnu lune linser sammen med tomat i tern. Lav en marinade af citronsaft, hvidløg, sojasauce og gul currypaste, og hæld den over salaten som har godt af at trække 5-10 min inden servering.

Gul currypaste kan købes i asiatiske butikker. Har du ikke mulighed for at handle i en sådan butik, kan du bruge nogle forskellige andre krydderier som karry, paprika, citrongræs, ingefær (evt. som pulver), lidt chili osv. Vigtigst er, at du ikke giver op mht. krydderier, men eksperimenterer og finder lige præcis dem du kan lide!

Pynt salaten med smukke hvide ramsløg blomster, som ligesom ramsløget også er spiselige og har, afhængigt af hvor sent i sæsonen de plukkes, en sødme samt en pikant smag af purløg! Blomsterne jeg har brugt til denne opskrift, lå i en kasse fra Aartiderne, men blomsterne kan endnu plukkes selv i danske skove. Er du så heldig, som jeg er, at bo i nærheden af Riis Skov i Aarhus, har du et af Danmarks største forekomster af ramsløg lige ved døren. Læs i øvrigt mere om ramsløget og hvordan du bruger det i denne artikel.

.

.

.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

2 thoughts on “Lun forårssalat med grønne linser og spidskål

 1. Yes! Jeg sad lige og overvejede hvilken salat jeg skulle lave til aften – det ved jeg nu 😉

  Like

 2. Kan tilføje at jeg fandt gul karrypasta i Super Brugsen.

  Super opskrift, jeg lavede en x5 potion så jeg har til resten af ugen. Puttede en del mere spidskål i, da kål er voldnice.

  Like

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s