Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Banankage med nødder & mørk chokolade

34 kommentarer


Banankage med nødder & mørk chokolade

En banankage skal være saftig, sød og salt og den skal smage af banan. Det gør den når man anvender modne bananer, dvs. bananer med sorte sukkerprikker. Dette er min go-to opskrift der aldrig har fejlet mig, og som rigtig mange efterhånden har smagt og godkendt. Jeg skifter lidt mellem at komme enten mandler, hasselnødder eller valnødder i, men jeg anvender altid en god økologisk og Fairtrade chokolade.

Ingredienser (banankage)

 • 200 g. hvedemel
 • 230 g. sukker
 • 3 modne moste bananer (ca. 250 g.)
 • 100 g. plantesmør (eller 1 dl. neutral olie)
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. natron
 • 2 tsk. havsalt
 • 1 spsk. citron eller eddike
 • 100 g. hakket mørk chokolade
 • 100 g. hakkede nødder

Fremgangsmåde

 1. Bland først de tørre ingredienser i en skål.
 2. Mos bananerne og bland fedtstof, syre (citron eller eddike) i. Kom blandingen over i den anden skål og rør dejen sammen med en elpisker eller et piskeris.
 3. Tilsæt til sidst de hakkede nødder og chokoladen.
 4. Kagen bages i en springform (ca. 20 cm i diameter) med bagepapir i bunden i ca. 45 min ved 160 grader varmluftsovn.

Banankage med nødder & mørk chokolade

Kagen smager fantastisk som den er, men kan også tilsættes frosting eller som blot lidt mørk chokolade. 

Ingredienser (frosting)

 • 50 g. plantesmør
 • 50 g. flormelis
 • 100 g. kokosmælk (den faste del)

Fremgangsmåde (frosting)

 1. Pisk plantesmør og flormelis sammen i en skål og tilsæt derefter kokosmælken. Hvis du ønsker en chokoladefrosting tilsæt da også 50 g. kakaopulver.

Banankage med nødder & mørk chokolade
Banankage med nødder & mørk chokolade
Banankage med nødder & mørk chokolade
Banankage med nødder & mørk chokolade

.

Banankage med nødder & mørk chokolade

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

34 thoughts on “Banankage med nødder & mørk chokolade

 1. UF! Den skal jeg prøve at lave!!!! Slurp! Den ser god ud!!

  Like

 2. Ser virkelig lækker ud, men hvad er det du har kommet oven på i det nederste foto ?
  Jeg skal da bage den en af dagene. :-)) Tak for opskriften
  Hilsen Wanda

  Like

 3. Den ser simpelthen SÅ mums ud! Jeg må prøve at lave sådan en uden sukker 😀

  Like

 4. Hej Luna (:

  Den her kage er simpelthen så lækker (: bagte den i går (dog uden nødder) Ej hvor smager den bare godt altså!!!

  Jeg er selv begyndt at blogge lidt om grøn livsstil, der er godt nok ikke så meget på bloggen endnu, men man skal jo starte et sted (:

  Hvis du har lyst og tid kan du da tage et kig: http://pablosgreencorner.blogspot.dk/

  Mvh Marlene!

  Like

 5. Pingback: Banankake « Spis grønt. Spis godt.

 6. lagde denne i går – uten sjokolade, og jeg gjorde den glutenfri og sukkerfri – og nam! 🙂 første gang jeg spiser banankake, men sikkert ikke den siste. tror jeg skal huske sjokoladen neste gang da…

  Like

 7. Hej, min datter der bliver 4 år imorgen har ønsket (læs; krævet) at denne kage skal være en del af hendes fødselsdag imorgen! Hun er ikke særlig kageglad, jeg elsker at bage men hun vil tit hellere spise noget frugt eller en kiks – underligt barn. Indtil jeg for noget tid siden bagte denne kage – den blev bare et hit! Tusind tak for en skøn blog der kan samle familien om de gode råvare – og kage…

  Like

 8. Kære Luna, tusind tak for endnu en superlækker opskrift. Dette er med sikkerhed en banankage jeg kommer til at lave mange gange igen. Jeg brugte dog lidt mindre sukker og ca 300g mosede bananer, og tranebær i stedet for hakket chokolade. Så med chokoladeglasuren fra 6 om dagen og alt i alt var det bare et kæmpe kæmpe hit hos både børn og voksne. Mange tak!! 🙂

  Like

  • Dejligt at høre Anna-Vera! …og hvor er det godt med noget feed back i forhold til de ændringer du har lavet. Jeg eksperimenterer selv lige nu med mindre eller ingen sukker i kager, så det er rigtig godt at høre dine erfaringer. 🙂

   ~ Luna

   Like

   • Hej Luna,
    faktisk brugte jeg palmesukker i stedet for brun farin (som vist nok ikke skulle påvirke blodsukkeret så meget som almindelig raffineret sukker) og ca 100g rørsukker, men jeg tror faktisk godt jeg vil undlade de 100g almindelig sukker næste gang. Den er fint sød med bare palmesukkeret (især hvis man så også kommer glasur på). Ellers forestiller jeg mig at man sagtens kunne lave en dadelmasse at blande ind med bananmosen for at komme helt udenom sukkeret. Det må jeg da prøve snart. 🙂 Mine bananer var også meget brune, så dermed også ret søde… det tror jeg helt sikkert også hjælper på det hele. 🙂

    Jeg elsker at snakke mad. Tak for at du svarer på mine kommentarer. 🙂

    Like

 9. Hej Luna,
  Så har jeg lavet kagen helt uden sukker men med dadler i stedet for. Jeg brugte ca 300g dadler (med sten i, som så efterfølgende skal udstenes… mon ikke det bliver ca 250 – 275 g brugbar dadler). De blev kørt i en minihakker sammen med nogle af bananerne (næste gang bruger jeg den almindelige blender/food processer, da det var for meget for minihakkeren). Ellers er opskriften uændret. Den er bare lækker! 🙂

  Desuden brugte jeg 100g grahamsmel og 100g almindelig fintsigtet økohvedemel.

  Næste forsøg bliver at erstatte halvdelen af olien med æblemos for at se hvordan det påvirker kagen. 🙂

  Like

 10. Den kage er for god! Jeg har udviklet et afhængighedsforhold til den…

  Like

 11. Hej Luna

  Kagen ser så lækker ud og med en kæreste der er lidt skeptisk overfor behandle kager så må jeg prøve om denne kan overbevise ham 🙂 jeg ville dig høre dig om du tror jeg kan skifte natron ud med bagepulver? Altså sådan at jeg kun bruger bagepulver.

  Hilsen helle

  Like

 12. Jeg bagte kagen i lørdags og jeg har kun fået positiv respons på den. Jeg synes, at det er fantastisk, at den har holdt sig frisk og lækker (smager stadig som nybagt) siden i lørdags. Tak for opstriften 🙂 Det bliver ikke sidste gang at jeg bager den!

  Like

 13. Hvilke typer olier kan man bruge til kagen? Jeg har prøvet med rapsolie, men den er vel ikke helt smagsneutral? 🙂

  Like

 14. Hold da op en fantastisk kage!! 🙂

  Like

 15. Hej Luna
  Tak for en super inspirerende side om vegansk mad. I dag har jeg forsøgt mig med din banankage, for pludselig lå der nogle lidt for plettede bananer i frugtskålen;o), og så skulle det selvfølgelig være en banankage.
  Mine forældre kommer på besøg til kaffe og kage i dag, og da især min far mener, at han ikke kan overleve uden både masser af fedt i sine mælkeprodukter samt ISÆR kød, er jeg spændt på, hvad de siger til kagen som er ‘uden dyr’.

  Venligst Heidi

  Like

 16. Vend chokoladen og nødderne med en lille smule mel, så synker de ikke til bunds i kagen 🙂 Rigtig god kage 🙂

  Like

 17. Wow😍super lækker kage! Den smager himmelsk, og minder om en banan brownie. Jeg brugte mandler og 70%mørk chokolade med orange smag. Kan varmt anbefale denne opskrift!❤️

  Like

 18. fandt din opskrift igår og bagte kagen, også med chokolade “cremen”…. den må jeg huske til en anden gang også for det var altså godt! 😀 😀

  Like

 19. Jeg lavede banankage i går med hakkede mandler, chokoladestykker og en ekstra banan. Desuden kun 80 g sukker (dog ikke rørsukker), og æblecidereddike som syre. Den blev megalækker og saftig og den blev rost til skyerne. Jeg lavede den både i springform og muffinform og begge kan anbefales. Lækker opskrift! Tak!

  Like

 20. Pingback: Irresistable Upside Down Banana Caramel Cake – VEGAN-

 21. Jeg lavede den, hvor jeg kun kom 1,5tsk salt i, brugte æblecidereddike og kokosolie, bagte den i en springform på 24cm i 30min, og lod den køle til dagen efter, hvor jeg kom frosting på. I frostingen undlod jeg kokosmælk, men tilsatte 2-3 spsk kakaopulver. Det var et kæmpe hit – tusind tak for en dejlig opskrift! Næste gang vil jeg prøve at bytte noget af margarinen ud med det hårde fedt fra kokosmælken.

  Like

 22. Hej

  Hvis kanten skal være fri for hvedemel – er der så et godt alternativ til det? Kunne det være mandelmel?

  Superlækker kage!!!! 😍

  Elisabeth

  Like

 23. Hej! Jeg lavede den i en brødform, da jeg bedre kan lide den form på kagen, men den fik en mærkelig bagning synes jeg? Den var på kanten til at blive brændt foroven i kanterne, men helt våd indeni i midten. Ved du mon om det kan være brødformens skyld eller om jeg skal prøve at bage den ved lidt lavere varme i længere tid?

  Svala

  Like

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s