Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Kartoffelspyd med barbecue mariande

2 kommentarer


.

Dette er mit første bidrag til bloggerkonkurrencen med økologiske kartofler. Jeg har valgt denne ret for at vise, at grillspyd ikke behøver bestå af hverken kød, eller erstatninger for kød – som f.eks tofu, seitan eller sojapølser. Nogle gode økologiske kartofler, en håndfuld sprøde grøntsager samt en marinade med spark i, så er omdrejningspunktet for aftensmaden hjemme! 😀

.

Ingredienser (7 stk)

  • 7 små økologiske kartofler
  • 14 stykker rød peberfrugt
  • 14 buketter broccoli

.

Fremgangsmåde

Vask kartoflerne og skær dem over på midten. Kog dem i ca. 10 min fra vandet koger i godt saltet vand. (Vandet skal smage af havvand, så er det salt nok.) Når de er færdige, hældes vandet fra, og kartoflerne køles af i en sigte eller på en tallerken.

Skær broccoli og rød peber i mundrette stykker, og sæt grøntsagerne på træspyd i yndig, eller fuldstændig tilfældig farvekombination. (Træspyd kan købes billigt i de fleste supermarkeder) Læg spydene på en bageplade med bagepapir, og pensel grøntsagsspydene på begge sider med en barbecue marinade, som du finder opskriften på her. For at sikre mig at marinaden sad godt nok fast, tilsatte jeg en ekstra spsk. gærflager, som jævner marinaden.

Steg spydende sprøde i ovnen på 200 grader (alm) i ca. 20 min. Spydene kan selvklart også grilles hvis vejret tillader det.

.

Servér grøntsagsspydene med en kogt majskolbe og en farvestrålende salat. …og hvis du er rigtig fræk, laver du en hjemmelavet mayonnaise til at dyppe grøntsagerne i.

Velbekomme og god sensommer!

.

.

.

.

.

.

.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

2 thoughts on “Kartoffelspyd med barbecue mariande

  1. Der mangler svampe på de spyd! Selvom jeg er mest til krydderurtemarinade til grøntsagsspyd, så skal det her også helt sikkert prøves

    Like

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s