Månebarnet – veganske opskrifter

Farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Veganske æbleskiver

6 kommentarer


.

Julehygge i Danmark er af mange forbundet med varme og sprøde æbleskiver! Det er den også for mig, men som veganer kan jeg ikke bare købe en pose frosne æbleskiver i Netto til mig og min familie. Til gengæld kan jeg lave disse æbleskiver (med udgangspunkt i denne opskrift fra Maple♥spice) omtrent lige så hurtigt som jeg kunne have åbnet en pose med færdiglavede æbleskiver, varme ovnen og bage dem. 😉 …og det kan DU også!

.

Velbekomme!

…med ønsket om en kærlig & medfølende jul 2012 ♥

.

Ingredienser (ca. 14 tsk)

 • 160 g. mel
 • 50 g. rørsukker
 • 1 dl. sojamælk
 • 150 g. neutral sojayoghurt
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • 1 knivspids kanel
 • 1 knivspids kardemomme
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. strøget fint havsalt
 • Fintrevet skal af 1 appelsin

.

Fremgangsmåde

Bland først de tørre ingredienser (jeg bruger sigtet speltmel eller ølandshvede, men du kan sagtens bruge helt almindeligt hvedemel) og tilsæt derefter de våde. Rør forsigtigt ingredienserne sammen med en træske eller en dejskraber. Dejen er meget tyk. Tykkere end pandekagedej. Det er helt fint. 🙂 Varm din æbleskivepande op, kom lidt margarine (jeg foretrækker mærket Fri) i hullerne og fyld dem ca. halvt op med dej. Sørg for at panden ikke er for varm, da æbleskiverne derved vil blive for hurtigt færdige udenpå, men ikke indeni. Vend dem med en strikkepind eller en lille gaffel eller teske. Servér dem med den traditionelle marmelade og flormelis eller som her, med letkogte æblebåde med vanilje og ahornsirup!

.

Tip! Har du ikke en æbleskivepande kan du sagtens bruge dejen til at lave lækre og tykke pandekager på en helt almindelig pande. F.eks til en brunch? Samvirke har i øvrigt dette lille tip til hvordan du får dine æbleskiver helt runde, men jeg synes faktisk ikke det var nødvendigt.

.

.

.

.

.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

6 thoughts on “Veganske æbleskiver

 1. Uh glæder mig til at prøve denne opskrift! Måske i weekenden, jeg har også fundet en opskrift på veganske pebernødder som jeg glæder mig til at prøve (:

  Namaste (:

 2. Hej Månebarnet
  Jeg vil meget gerne undgå oppustet mave – det har jeg tendens til. Så jeg har valgt at skrotte hvedemel, men vil så høre, om jeg kan bruge speltmel? Altså sigtet speltmel til bagning osv. Giver det oppustet mave?
  Hilsen Mille

 3. de er virkelig gode ! har dog udskiftet appelsin med citron. har desuden lavet nogle af dem med sveske indeni – kan også anbefales 🙂 tak for dejlig opskrift !

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s