Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Fyldig og cremet kartoffelmos med pastinak

4 kommentarer


.

Dette er mit tredje bidrag til bloggerkonkurrencen med økologiske kartofler. Se flere af mine opskrifter på Økologiske Kartofler‘s Facebookside. Denne opskrift er virkelig simpel og lige til at gå til! Smagen er mild og retten kræver ingen specielle ingredienser.

.

Ingredienser (til 2 personer)

 • 400 g. kartofler
 • 250 g. pastinak

.

Flødedressing

 • 6 spsk. plantefløde
 • 1 spsk. friskpresset citron
 • 3 fed presset eller revet hvidløg
 • 1 tsk. havsalt
 • Friskkværnet peber

.

Fremgangsmåde

Skræl kartofler og pastinakker. Skær dem i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og mos dem let, så der endnu er store stykker iblandt. Bland ingredienserne til flødedressingen (jeg foretrækker havrefløde) og vend den forsigtigt i.

.

.

Her er rodfrugtmosen serveret med purløg, pandestegte svampe med tomat og fedtfri facon!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

4 thoughts on “Fyldig og cremet kartoffelmos med pastinak

 1. Tak for mad!!! Denne ret var helt utrolig lækker… vidunderlig ballanceret og smagfuld mos, og med friske svampe fra skoven tilsat både friske og bagte tomater, var den bare perfekt! Tak fordi du deler dine evner som madkunstner med os ❤

  Like

 2. Din blog er så helt fantastisk inspirerende. Den har givet mig lyst til at spise vegansk, den har fået mig til at stille spørgsmål ved hvorfor nogen vælger at leve vegansk, fået mig til at undersøge hvilke fordele den veganske livsstil giver ikke alene migselv og mine med mennesker, men også dyrene og miljøet.

  Jeg har været (og er stadig) altspisende…. men den viden jeg nu har fået gennem denne blog og de mange andre fantastiske sider den har guided mig ind på har givet mig lyst til at undersøge den veganske livstil og levevej.

  Jeg ved ikke, om det lykkedes mig at leve 100% vegansk! Men det er min hensigt og mit ønske. Jeg står på vippen ligenu… klar til at springe…. Jeg undersøger…. bider mærke i….. forbereder mig!

  Tak for dig og tak for din blog. Tak for viden, inspiration, billeder og opskrifter – Jeg er sikker på at din blog bliver en spændende rejsekammerat og en MEGET nødvendig støtte!

  Like

 3. Pingback: Kartoffelmos med pastinak | guddi

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s