Månebarnet – veganske opskrifter

Farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Banan muffins med hindbær frosting

24 kommentarer


Disse banan cupcakes er veganske, glutenfrie og sukkerfrie. Hvad er der så overhovedet tilbage i dem tænker du måske? Svaret er simpelt. Kærlighed, og en knivspids magi… 😉

.


Ingredienser (ca. 12 stk.)

 • 250 g. dadler
 • 300 g. moden banan
 • ½ liter vegetabilsk mælk
 • 20 g. HUSK i ½ liter lunken vand
 • ½ dl. citronsaft
 • 1 brik soja eller havrefløde (250 ml)
 • 2 ½ dl olie
 • 250 g. rismel
 • 150 g. boghvedemel
 • 4 tsk. havsalt
 • 1 tsk. ægte vaniljekorn
 • 3 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. natron

.

Fremgangsmåde

Sæt HUSK’en i blød. Den skal have ca. 10-15 min til at suge vandet til sig og blive dejlig og gelé-agtig. Blend derefter dadler og banan til en creme. Kom denne i en skål og tilsæt vegetabilsk mælk, soja eller havrefløde, olie, citronsaft og HUSK blandingen. Rismel og boghvedemel, salt og hævemidlerne tilsættes til sidst og dejen røres glat, gerne med en elpisker.

Kom dejen i muffin/cupcake forme (en iskugleske, og gerne denne model, er ideel til formålet!), og bag kagerne ved 200 grader i 20-25 min. Jeg har et par gange oplevet at kagerne er sunket sammen efter jeg har taget dem ud af ovnen. Dette kan imidlertid forhindres ved at lade dem stå i et par min med let åben ovn inden de tages ud.

.

Cashew/hindbær frosting

.

Ingredienser (til ca. 16 cupcakes)

 • 200 g. cashewnødder
 • 200 g. frosne hindbær
 • 3 spsk. HUSK
 • ½ dl. citronsaft
 • 200 g. modne bananer
 • 1 ½-2 tsk. havsalt
 • 2 dl. koldt vand
 • 3 spsk. kokosolie
 • 1 tsk. ægte vaniljekorn

.

Fremgangsmåde

Cashewnødderne lægges i blød et par timer eller gerne aftenen forinden, og blendes sammen med de øvrige ingredienser til en cremet masse. Det kan godt tage et stykke tid før cremen er helt glat, men det er ventetiden værd når du sætter tænderne i herligheden!

Pynt kagerne med den lyserøde creme samt bær og blomster!

.

.

.

.

.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

24 thoughts on “Banan muffins med hindbær frosting

 1. Hvad er funktionen af det der HUSK? Er det for at tilføje mere protein eller hvordan? Jeg tænker om det er noget der kan undlades?

  • Hej Signe

   HUSK, eller loppefrøskaller, indeholder rigtig mange fibre. Dvs. det ER fibre, som, når det tilsættes vand svulmer op til en gele der gør bagværk rigtig saftigt. Du kan derfor godt undlade det. 🙂

   Aller venligst
   ~Luna/Månebarnet

 2. Hej Månebarnet, tak for alle dine dejlige opskrifter og gode indlæg omkring grøn kost :o)
  Tror du ikke jeg kan bytte soja/havre fløde ud med risfløde? soja må jeg ikke få og havre er der tilsyneladende nok gluten i til jeg ikke kan tåle det ;o(
  Ang. frosting, det er æggehvider og hvid sukker pisket mener jeg, men jeg må heller ikke få æg eller hvid sukker, har du en ide til en forsting, det skal være uden gluten, æg, mælk, soja, majs og ikke animalsk, tjaa det begrænser jo mulighedernn, men det åbner også nye døre det er bare med at finde dem :o)) endnu en gang tusinde tak, uden din insprende side, ville jeg have opgivet min diæt for længst :o))

  • Hej Hanne

   Tak for din fine ros! 🙂

   Du kan helt sikkert godt bytte soja/havrefløden ud med risfløde. Som du kan se i opskriften herover, er der ingen æggehvider eller sukker i frostingen, men den er SUPER lækker og giver kagerne lige præcis den mænge “ummm” de har brug for, og lidt til. 😉

   Grønne hilsner
   ~Luna/Månebarnet

 3. ØV… begge portioner faldt sammen – selvom jeg fuldte dit råd!

 4. Tror du det er muligt at lave frostingen med mandler eller hasselnødder? Dem har jeg masser af i huset, så slipper for at købe ind inden jeg skal i gang med kagerne. Tænker at de vel skal smuttes før de kan bruges, så frostingen ikke bliver for mørk.

 5. Rød “valg kage”:D lige i min smag:-)

 6. Hej Luna
  Jeg har i dag forsøgt mig med opskriften på dine cup cakes og jeg fik den tanke, at det er en opskrift til mange du har lavet om til de 12 stk og at nogle af mængderne mangler at blive omregnet Der er fx meget væske og så 4 tsk havsalt i til 12 stk. Og der bliver dej til dobbelt så mange, så …..
  Efter at have puttet mere mel i faldt de ikke sammen efter bagningen.
  mange hilsner
  Hanne

  • Hej Hanne

   Tak for din opmærksomhed! Jeg har en opskrift liggende på cupcakes til dobbelt så mange, men jeg kan se at ingredienserne til denne mængde passer. Dog er det nogle forholdsvis store forme jeg har lavet dem i, så der kan sikkert sagtens blive til dobbelt så mange. Jeg kommer altid forholdsvis meget salt i mine søde sager, da det fremhæver sødmen meget. Specielt når det som i dette tilfælde er sukkerfrie kager. Men det er godt at høre at du har forsøgt dig med at komme noget mere mel i, og at dine kager ikke faldt sammen. Jeg vil prøve at justere mængden næsten gang jeg bager dem, og vil selvfølgelig følge op på det i opskriften her derefter.

   Mange grønne hilsner
   ~Luna/Månebarnet

 7. De ser super lækre ud, glæder mig til at prøve dem, men… Jeg kan virkelig ikke lide dadler, så kan man bytte dem ud med tørrede tranebær måske? Eller bare bruge en ekstra banan? 🙂

  Vh Jane

  • Hej Jane

   Jeg tror ikke tranebær er søde nok, så det er nok bedst hvis du prøver med banan. Eller… Måske skal du gøre et forsøg med dadlerne, selvom du ikke kan lide dem? Du skal tænke på at de bliver blendet og blandet med en masse andre ingredienser. 🙂

   Venligst
   ~Luna/Månebarnet

   • Jeg prøvede at holde mig til opskriften og dermed også dadlerne og de kager er FANTASTISKE 🙂 Super lækre svampede og med en skøn krydret,dog stadig sød, smag og så dufter de dejligt af jul synes jeg – så det kan jo ikke passe bedre 🙂

    • Iøvrigt fik jeg 50 kager i af en enkelt portion (da de skal bruges til min fødselsdag, valgte jeg de farvede muffinsforme fra dr. oetker) formene er lidt mindre end almindelige forme, men blev overrasket over hvor meget dej der blev :)) Havde overset der skulle rismel i, så jeg brugte kun boghvedemelet – der blev som sagt 50 kager og ikke en eneste faldt sammen på trods af, at de kom ud ad ovnen med det samme. Tusinde tak for en DEJLIG opskrift 🙂

    • Det glæder mig meget at du gav dadlerne et forsøg! ..og med et godt resultat til følge. 🙂

 8. Hej..
  Det er måske et blasfemisk spørgsmål, på en vegansk madblog – men er det rigtigt forstået, at HUSK og lignende frø-ting bruges som erstatning for æg i bagværk? Og at man dermed kan erstatte dette med æg, hvis man nu ikke er veganer? Jeg henter meget inspiration i veganske opskrifter på kager o.lign, da jeg gerne vil undgå raffineret sukker, mælkeprodukter osv. Men æg er jeg dog stadig stor fan af.
  Mange hilsener og tak for en inspirerende blog!
  Nanna

  • Ja puuha! Sikke et ukristeligt spørgsmål du kommer med dér. 😉 Hæ hæ. Ja, det er helt rigtigt forstået. Nu er det lige en glutenfri opskrift du er havnet under, men i helt almindelige veganske kager behøver man slet ikke æg.

   Alt godt!
   ~Luna/Månebarnet

 9. Hej Luna:-)
  Jeg tænkte om det var muligt at undelade cashewnødderne og erstatte dem med noget andet?
  F.eks. flere hindbær, da jeg ikke kan tåle nødder.. Så er det muligt med et andet alternativ??

  Mange hilsner Anne 🙂

  & TAK for en super blog, love it!!! 🙂

  • Hej Anne

   Tak for rosen! 🙂

   Nej, det skal være én eller anden form for nødder eller kerner du kommer i. Ellers vil cremen ikke hænge sammen. Men du kan jo også prøve noget helt andet? Som f.eks at blende banan og frugt, og evt. tilsætte noget HUSK for konsistens?

   ~Luna/Månebarnet

 10. Hej Luna
  Jeg står godt nok midt i bagningen af disse, men kom til at tænke på om man ikke kunne bruge halvt af hver kokosolie/rapsolie? Du skriver ikke selv, hvilken slags olie du anbefaler, men jeg har heller aldrig forsøgt mig med at blande to typer olie.
  Og i øvrigt tusind tak for en fantastisk blog! Jeg er relativ “nylavet” veganer, men jeg stoler efterhånden blindt på alle dine opskrifter, da de hver gang er et hit! P.s. jeg elsker min nye livsstil og jeg er ubeskriveligt taknemmelig for at nogle vil dele deres erfaringer og råd, så det er meget nemmere at starte på en ny og bedre levevis 🙂

  • Hej Benedicte

   Jo det kan du helt sikkert godt. Prøv dig frem! Det værste der kan ske er, at du ikke synes helt om resultatet og må lave dem igen snart. 😉 Tusind tak for din varme ros. Det er jeg virkelig glad for.

   ~ Luna

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s