Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Super lækre burgerboller!

Skriv en kommentar


Ingredienser

  • 1,5 liter lunken vand
  • 2 kg sigtet speltmel
  • 3 ”kikærter” gær
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • ½ dl olivenolie
  • 2 ½ spsk. salt
  • 4-5 revede gulerødder

.le

Fremgangsmåde

Rør gær på størrelse med 3 kikærter ud i lidt af vandet og tilsæt derefter resten. Tilsæt salt (ja, det virker til at være meget salt, men stol på mig, det gør hele forskellen), olie, loppefrøskaller og de revede gulerødder. Rør speltmelet i lidt efter lidt mens du rører i dejen med en træske. Når det sidste mel er kommet i skal dejen kunne æltes med hænderne i skålen, men den skal ikke ud på bordet. Dejen skal være blød, men hænge sammen. Ælt den indtil den slipper hænderne og siderne af skålen.

Det tager ca. 7-10 min. Dæk derefter dejen til med et viskestykke og lad den hæve natten over.

Dagen efter varmes ovnen på varmluft ved 200 grader og dejen “hives”  én efter én i stykker på størrelse med en lille appelsin med hænderne og lægges på en bageplade med bagepapir. Pensel bollerne med vand og drys dem med sesamfrø eller dine foretrukne kerner.

Lad ikke bollerne hæve men kom dem direkte i ovnen og bag dem i ca. 20 min. Hvis du er i tvivl om de er færdige, kan du tage én ud og banke eller knipse den med pege og tommelfinger på undersiden. Den skal lyde hul.

.

Server burgerbollerne med din yndlings veggie bøf i. Jeg er ret vild med disse rødbede/quinoa bøffer. Det øvrige fyld kan f.eks være en cremet sojafløde/sennepsdressing, sandwichspread med tomat fra Urtekram, hjemmelavet frisk agurkesalat, tomatskiver, løgringe og rucolasalat. Bollerne kan selvfølgelig også gøres mindre og bruges som morgenboller eller som mellemmåltid i børnenes madpakke.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s