Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Kokosflødeskum

30 kommentarer


Kokosflødeskum

Det kommer sikkert bag på mange, men en helt almindelig dåse kokosmælk kan blive til det lækreste cremede flødeskum. Det er genialt og lækkert. Flødeskummet har en let pikant kokossmag, men den er slet ikke overdøvende som man kunne forestille sig.

Ingredienser

 • 1 dåse kold kokosmælk
 • Evt. en knivspids vaniljepulver

Vigtigt: Du skal have fat i en ikke-light dåse, dvs. én hvor kokosfløden og kokosvandet ligger adskilt. Gerne i god øko-kvalitet! Du kan høre om den er flydende eller fast hvis du ryster den.

Fremgangsmåde

 1. Det er en god idé at lægge dåsen på køl inden du laver flødeskummet, brug evt. en metalskål der også har været på køl samt undlad at piske kokosflødeskummet for længe. Da kan det nemlig begynde at smelte lidt.
 2. Åben dåsen med kokosmælk i bunden og hæl mælken/vandet fra. (Gem den eller frys den ned til senere så du kan komme den i f.eks en gryderet)
 3. Skrab derefter den faste kokosfløde ud i en skål og pisk den cremet med en elpisker.
 4. Tilsæt evt. vanilje, og pisk den yderligere et par sekunder. Sæt den på køl hvis den ikke skal bruges lige med det samme. En dåse kokosmælk giver ca. 200 g. flødeskum.

Brug den i et krus med varm kakao eller ovenpå et stykke lun æbletærte, lidt frisk frugt eller brug den til fødselsdagslagkagen.

Kokosflødeskum

Kokosflødeskum

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

30 thoughts on “Kokosflødeskum

 1. Jeg tror godt man kan bruge kokosmælken til at lave kakao af.

  Like

 2. Kan det mon bruges i risalamande ?

  Kh.
  Kenneth

  Like

 3. Det er jo en vanvittig god ide! Især fordi man skal tosse land og rige rundt efter sojapiskefløden for tiden. Tusinde tak for tippet. Det skal snarest muligt afprøves…i kakao:)

  Like

 4. Wauuuu! Du inspirerer mig bare så meget 🙂 Jeg glæder mig til jeg skal smage

  Like

  • Åhh det glæder mig! 😀 …og du kan glæde dig. Hvad mon du skal servere den til?

   Like

   • Uha ja! altså min flødeskumstradition er adskillige spiseskefulde, dernæst må jeg finde en saftig chokokage til……………meeen vi skal lige et par kilos afstand til julen før jeg prøver……….så fortæller jeg hvad det er blevet til ;D

    Jeg vil lige fortælle dig at din nøddepostej kom på julefrokost bordet, meget meget lækkert;-)

    Like

    • Ja jeg har jo så været så “heldig” både at lide under graviditetskvalme/madlede samt noget sygdom mellem jul og nytår, så jeg har ingen kilo jeg skal have smidt. Tvært imod så skulle jeg jo helst tage nogle flere på, men det er jeg tryg ved at baby nok skal hjælpe mig med. 😉

     Jeg glæder mig til at høre hvad du fandt ud af at bruge det til! …og dejligt at høre at nøddepostejen (også!) virkede for dig/jer.

     Alt godt!
     ~Luna/Månebarnet

     Like

 5. Vil også bare sige, at du er meget inspirerende :0)

  Like

 6. Kan man få kokusmælk som ikke er fra dåse. Dåser er vist ikke så godt.

  Like

  • Hej Erik

   Ja, det er rigtigt. Jeg har endnu ikke sat mig så meget ind i hvad det skadelige skyldes i dåserne, men min kæreste er ret opmærksom på det. Jeg tror jeg skal have kigget lidt på lektien. Jeg har aldrig set kokosmælk på f.eks karton i de almindelige butikker, men måske har jeg set dem i de asiatiske? Det er i hvert fald mit bedste bud. Husk dog, at kokosmælken ikke må være flydende til denne opskrift.

   Mvh
   ~Luna/Månebarnet

   Like

 7. Det kom bag på mig, ihvertfald! Men jeg simpelthen eeeelsker jo alminnelig flødeskum, så det kommer nok ikke til at byttes ud, men det er jo genialt til desserter – mousse og sådan noget! 🙂

  Like

  • Hej Malin

   Nej der skal jo generelt noget motivation til for at ville skifte en ellers elsket fødevare ud med noget andet. Som etisk veganer er motivationen ikke at ville udnytte dyr til mad.

   Men genialt er det i sandhed, veganer eller ej! 🙂

   Like

 8. Supergod ide, som jeg vil afprøve ved lejlighed.
  har du erfaringer med hjemmelavet havremælk? Jeg lykkes fint med nødde og mandelmælk (og soyamælk på maskine) men rismælk og havremælk kan jeg ikke få til at blive godt.

  Like

  • Hej Merete 🙂

   Nej, det har jeg desværre ikke erfaring med. Jeg ønsker mig brændende en slowjuicer da jeg hører at man kan lave lækker nøddemælk på den, men jeg skal da forhøre mig mht. erfaringer med ris og havremælk.

   Mvh
   ~Luna/Månebarnet

   Like

 9. Wauw for en maskine. Den bliver svær at få ud af hovedet igen. Og jeg har allerede glemt hvad jeg har givet for hurtigjuiceren.

  Like

 10. Hej Luna. Fed blog du har her… ; )

  Det er endnu ikke lykkedes mig at få lavet kokos skummen med den rette konsistens, hver gang jeg tilsætter flormelis klumper det sammen. Kan du hjælpe mig…?
  Kh.
  /KIMb

  Like

  • Mange tak! 🙂

   Det lyder mystisk. Pisker du kokosskummet inden du tilsætter flormelis? …og har du haft dåsen på køl inden du pisker? Ellers, så prøv med et andet mærke kokosmælk. Jeg finder at der er stor forskel på dem, men jeg har endnu ikke luret hvilket mærke der egner sig bedst.

   ~Luna/Månebarnet

   Like

 11. Nu har jeg afprøvet kokosmælk som erstatning for flødeskum, faktisk udmærket, brugte rørsukker, vanilie og lidt citronsaft, smager rigtigt godt, men det lykkedes mig ikke at få det lige så cremet som flødeskum, men mon det skal det?

  Like

  • Hej Jan 🙂

   Kan det skyldes den kokosmælk du brugte? Fløden og vandet skal være godt skilt i dåsen, og så er det en god idé at lægge dåsen på køl inden du laver den, evt. bruge en metalskål der også har været på køl samt ikke at piske kokosflødeskummet for længe. Da kan den nemlig begynde at smelte lidt.

   ~Luna/Månebarnet

   Like

 12. Pingback: Vegansk påskefrokost | 6 om dagen

 13. Har nu prøvet at lave denne flødeskum, men den bliveR slet ikke luftig 😦 og vandet skiller sig fra. Er det så ikke til at rede?

  Like

  • Hej Mia

   Nej, desværre. Du skal slet ikke bruge vandet fra kokosmælken. Kun den tykke del som skiller fra den tynde. Prøv igen! Det bliver virkelig fantastisk når man lige fanger fidusen. 🙂

   ~ Luna

   Like

 14. Pingback: Krydret græskarsmoothie « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog

 15. Hold nu op min mund løber i vand 😀 åååå my god…det lyder simpelthen for LÆKKERT 😀 er ved at bage banankagen med bl.a rester fra min juicer og er SÅ spændt på den. Har aldrig bagt uden æg før 😀 Luna du er simpelthen inspirerende 😉 det der kokos creme/skum skal jeg da prøve, elsker kokos 😉

  Like

 16. Pingback: Nemmelavet Hyldeblomstis |

 17. Hej Luna
  Tror du jeg kan lave flødeskummet og så vende revetæble i og putte det i en lagkage? Og så først servere lagkagen næste dag? Eller tror du det vil klaske sammen?

  Like

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s