Månebarnet – veganske opskrifter

Farverig madglæde & bæredygtig livsstil

GRØN pesto

4 kommentarer


Jeg savner den frisk uden for sæsonen, hvor jeg også har svært ved at finde den på frost. Til gengæld glæder jeg mig over, at når den er i sæson, og det er den NU, er det en frisk, lokaldyrket og bæredygtig fødevare jeg får lov til at lege med i mit køkken. Mange mennesker ved ikke hvad de skal stille op med den i rå tilstand, udover når de måske bruger den til til jul, og det er ærgerligt, for det er virkelig en lækker og SUND sag. Faktisk indeholder den næsten dobbelt så meget knoglestyrkende calcium som komælk, og mere end dobbelt så meget c-vitamin som appelsiner. Ja, måske har du nu regnet ud, at jeg selvfølgelig taler om den super fantastiske og velsmagende, grønkål!

Grønkål er fantastisk i suppe. Jeg laver nok til flere dage eller til fryseren, og suppen bliver kun bedre af det. Jeg bruger også grønkål i smoothies sammen med banan, en sjat plantemælk og frosne bær, eller jeg laver grøntkålschips af den. Når man først får smag for grønkål, og får øjnene op for dens mange anvendelsesmuligheder, er der ingen vej tilbage. Her får du en opskrift på en grøn pesto du nok hurtigt skal få gjort kål på. Den er svimlende lækker og let at lave!

Ingredienser

 • 50 g. grønkål
 • 50 g. mandler
 • 1 dl koldt vand
 • 3 spsk olie eller ½ avokado
 • 4 spsk. citronsaft
 • 3 spsk. gærflager
 • 3 fed hvidløg
 • 1 knivspids karry
 • 1 ½ tsk. havsalt

Fremgangsmåde

Blend alle ingredienserne til en smuk grøn pesto! Grønkålen giver en lidt grovere konsistens end hvis du bruger f.eks basilikum, rucola eller spinat. Hold evt. lidt igen med salt og citron, og smag til efter du har blendet pestoen. Jeg foretrækker den meget smagfuld! Gærflagerne kan undlades, men giver en “ostet” smag.

Spis den på brød, f.eks med avokado som herunder, brug den som dip til gnavegrønt, som dressing  i pitabrød, i en pastasalat eller som tilbehør til risretter.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

4 thoughts on “GRØN pesto

 1. Mmm, har lige lavet grønkålspestoen til aften, sådan lidt frit efter opskriften. Lækker sammen med nogle stegte portobellosvampe.

 2. Det lyder godt nok lækkert. Hvor lang tid kan den holde i køleskabet?

 3. Den er super lækker og den er blevet et hit hos os.

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s