Månebarnet – veganske opskrifter

Farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Blåbærmuffins med banan og blå birkes

1 kommentar


Hvis du endnu aldrig har smagt kombinationen af blåbær, saftige bananer og knasende blå birkes, kan du glæde dig til en herlig overraskelse! Dette er en opskrift til alle der fortjener lidt forkælelse og måske har hørt, at det ægge er så svært at bage veganske kager ♡

Ingredienser (til ca. 10 stk. muffins)

  • 150 g. hvedemel
  • 150 g. sukker
  • 50 g. blå birkes
  • 50 g. smeltet plantesmør
  • 2 ½ modne moste bananer
  • 100 g. frosne blåbær + 1 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 spsk. eddike
  • ½ tsk. natron

 

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Bland mel, sukker, blå birkes, salt og natron i en skål. Mos bananerne let med en gaffel i en anden skål, og tilsæt smeltet plantesmør og eddike. Blandt de tørre ingredienser med de våde, og rør dejen sammen. Tilsæt derefter de frosne blåbær, som du har vendt i en spsk. hvedemel. Forsøg ikke at røre for meget rundt. De skal bare lige vendes i med en dejskraber. Jeg bruger økologiske blåbær fra frost, fordi det er de “ægte” blåbær (blå hele vejen igennem), og dermed de smukkeste og sundeste af slagsen.

…ja, den er god nok. Der skal ikke tilsættes noget væske. Men sørg for, at dine bananer er modne. Dvs. gule med sorte sukkerprikker. Kom dejen i muffinforme. En isske er genial til formålet, og gør det både sjovt og nemt at fylde formene.

Bag dem midt i ovnen ved 200 grader (varmluft)  i 17-20 min, og gå ombord i dem, når de er afkølede. De kan holde sig uden at blive den mindste smule tørre i flere dage ved stuetemperatur med et viskestykke over, og er også fryseegnede.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

One thought on “Blåbærmuffins med banan og blå birkes

  1. Pingback: Nemme veganske blåbær-banan muffins – Hybridm◌r