Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Nicecream – chokolade/peanutbutter swirl

Skriv en kommentar


Nicecream - chokolade/peanutbutter swirl

Blend – swirl – anret – enjoy! ♡

Nicecream, eller bananis, smager helt fantastisk og er virkelig nemt at lave. Den kan varieres rigtig meget (se PlantePushernes guide med 20 opskrifter), men dette er min absolut yndlings, fordi jeg kan spise den hele året, også til morgenmad. Det er virkelig en overdådig forkælelse, bid for bid. Jeg bruger indimellem hakket chokolade som drys, men som oftest anvender jeg kakaonibs som jeg synes fungerer mindst ligeså godt, og så pakker jeg isen ind i en SWIRL af kakaopulver. Dette er ikke kun en festlig tilføjelse, men smager også virkelig godt.

Det kan være en god idé at lade bananerne tø en smule op (5 minutter) forinden, hvis du anvender en stavblender, da det kan være lidt hård kost for maskinen at udsætte den for stivfrosne bananer, og jeg bruger ikke plantemælk når jeg laver bananis, som ellers kan hjælpe den på vej. Min (billige) foodprocessor har imidlertid ingen problemer med at kaste sig over opgaven, så jeg tør godt give den en ryste/larmetur fra morgenstunden. (Undskyld naboer!)

Ingredienser (til 2 personer)

  • 4 frosne modne* bananer
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2-3 tsk. (Fairtrade) kakaopulver

 *jeg foretrækker at anvende bananer der kun lige er blevet modne, med få eller begyndende sukkerprikker. Det finder jeg giver isen den mest perfekte sødme og den bedste struktur.

Topping

  • Kakaonibs
  • Pinjekerner

Fremgangsmåde

  1. Kom de frosne bananer i en foodprocessor eller en høj beholder, hvis du anvender en stavblender. (En decideret blender kan ikke anbefales.)
  2. Blend bananerne til en helt cremet, hvid is.
  3. Tilsæt derefter peanutbutter og blend igen. T
  4. ag kniven op af foodprocessoren eller stavblenderen op af beholderen, og tilsæt kakaopulver. Prøv dig frem ift. til mængden (2 eller 3 tsk), men min erfaring er, at en større mængde er lækrest. Brug teskeen til forsigtig at dreje rundt i isen med kakaopulver. Den skal kun lige have en par omgange, for den vil blande sig yderligere når isen tages op og anrettes, og vi vil gerne bevare de fine lag af kakaopulver, så jo mindre du kan køre rundt i den, jo bedre.

Jeg bruger en iskugleske til at anrette isen med, og mit foretrukne topping er helt klart kakaonibs og pinjekerner – men valnødder fungerer også rigtig godt.

Nicecream - chokolade/peanutbutter swirl
Nicecream - chokolade/peanutbutter swirl
Nicecream - chokolade/peanutbutter swirl
Nicecream - chokolade/peanutbutter swirl
Nicecream - chokolade/peanutbutter swirl

(*pssst* Hvis du kommer et drys instant kaffepulver ovenpå din chokolade/peanutbutter swirl, har du dig pludselig en tiramisu-agtig dessert, eller, en måde at springe morgenkaffen over på!)

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s