Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Ovnbagte selleristave med hvidløg & persille


Ovnbagte selleristave med hvidløg & persille

Selleri kan bruges på rigtig mange skønne måder. Denne opskrift er inspireret af nogle selleristave som madmor lavede, da jeg arbejde i en vuggestue engang. Både børn og voksne var vilde med dem, og der var knald på! Godt med citron, persille og hvidløg, men også en masse olie. Denne version er knap så olieholdig, men kan også sagtens laves oliefri. Jeg ovnbager sjældent kartofler med olie, men de bliver brune, lækre og sprøde, hver gang. Knoldselleri opfører sig imidlertid lidt anderledes. De kan godt blive lidt tørre uden olie, og i modsætning til kartoflerne vil vi gerne have dem bløde og saftige. Du kan derfor sætte et fad med vand i bunden af ovnen, hvis du foretrækker den oliefrie version.

Ingredienser (2-4 personer)

 • 1 lille knoldselleri
 • Saften af ½ citron
 • 1 lille håndfuld finthakket persille
 • 2 fed revet eller presset hvidløg
 • 1 tsk. havsalt
 • (Evt. en spsk. olie)

Fremgangsmåde

 1. Skær knoldsellerien i 1 cm tykke skiver. Skær derefter skrællen af med en urtekniv.
 2. Skyl skiverne, og skær dem i 1 cm tykke stave. Kom dem i en skål og rør dem med 1 spsk. olie.
 3. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og giv dem ca. 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft (med et fad med vand i bunden, hvis du laver dem oliefrie), til de begynder at få farve og er blevet bløde.
 4. Tag dem derefter ud, og lad dem køle lidt af inden du hælder marinaden over. Rør godt rundt så alle selleristavene er dækket af marinaden.
 5. Drys dem evt. med en hjemmelavet gomasio, og server dem f.eks som tilbehør til ris sammen med en god og fyldig salat af grønkål eller palmekål med en let sennepsdressing samt avokadotern og tamari-ristede solsikkekerner.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, ildsjæl, medstifter af Danmarks veganske forening ♡

Der er lukket for kommentarer.