Månebarnet – veganske opskrifter

(Inspiration til spiselige dyre- og klimavenlige løsninger!)

Iskonfekt

5 kommentarer


Jeg bliver ind imellem spurgt, om der ikke er noget jeg savner at spise efter jeg er blevet veganer. Per ren refleks svarer jeg altid nej, det er der ikke. Jeg er mere end tilfreds med den overflod af veganske retter jeg kan kreere, og jeg savner ikke at spise specifikke fødevarer, da jeg kan finde alt jeg har lyst til at spise i et vegansk alternativ. Men det er faktisk ikke sandt. Jeg er kommet i tanker om én ting jeg ikke har fået siden jeg blev veganer, og som jeg ikke kan finde i en vegansk version. Ja, det er selvfølgelig iskonfekt jeg tænker på. De søde, bløde chokolader, der smelter på tungen så snart de kommes i munden. De har været en lidt særlig julegodte for mig som barn, og også senere hen. Så dem har jeg savnet lidt hver jul, når jeg har set dem på hylden i butikkerne.

Men så faldt jeg over denne opskrift fra Hverdagsmirakler, og det slog mig, at det selvfølgelig overhovedet ikke er svært at lave dem selv!

Jeg besluttede mig hurtigt for, at ville tilsætte nougat også, i stedet for bare chokolade og kokosolie. I den “originale” iskonfekt er der nemlig nougat i. Men de smeltede for hurtigt, dvs. inden de ramte munden, ud fra hendes opskrift men med 50 g. nougat i. Så jeg lavede dem igen, denne gang med lige dele chokolade, nougat og kokosolie, og SÅ var den der. Som jeg husker den. Iskonfekt. Hjemmelavet. Vegansk. God!

Ingredienser (til ca. 16 stk)

  • 50 g. (økologisk og Fairtrade) chokolade
  • 50 g. mælkefri nougat
  • 50 g. koldpresset kokosolie
  • En knivspids havsalt

Fremgangsmåde

Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den sammen med nougaten over vandbad. (Nougaten fra Kokkens Køkken som kan købes i blandt andet Netto er vegansk. Du kan også med fordel anvende denne lækre chokolade-nougat fra Vivani til formålet.)

Kom derefter havsalt og kokosolie i, og lad den forsigtigt smelte i den varme chokolademasse. Jeg kan godt lide den karakteristiske men milde smag af kokos, men hvis du foretrækker det, kan du anvende en smagsneutral kokoksolie i stedet for.

Placér derefter silikoneforme eller konfektforme (folieformene på billederne er købt i Netto) ud på et skærebræt, og hæld chokoladen i til kanten. Det er nemmest hvis du bruger en lille kande til formålet.

Iskonfekten skal derefter en tur på køl til den stivner, og opbevares også på køl inden den spises. F.eks i et glas med skruelåg eller i en kagedåse.

Husk, at du kan finde mange flere opskrifter på julemad i mit ultimative inspirationsindlæg til en vegansk jul.

Forfatter: Luna Krause

Mor, bonusmor, blogger på Månebarnet, madaktivist, medstifter af Danmarks veganske forening, og mentor i VeganerUdfordringen. Vær forandringen! ♡

5 thoughts on “Iskonfekt

  1. Lækre slik hjerter Hilsen fra Uruguay

  2. Din is-konfekt fungerer 100% – tak for den, Luna:-) Den fik min familie til at spærre øjnene op og smide nogle parader mht. vegansk jul.

  3. Ov, den ser lækker ud! Den må jeg prøve at lave, så kalder jeg den bare januar-iskonfekt! Så er der ingen, der opdager at det var en opskrift fra julemåneden 🙂

  4. Pingback: Some things that inspired me this week – December 19 – Carina's Craftblog

Skriv en kommentar!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s