Månebarnet

Veganske opskrifter, farverig madglæde & bæredygtig livsstil

Iskonfekt

5 kommentarer


Iskonfekt! De søde, bløde chokolader der smelter på tungen så snart de kommes i munden. De har været en lidt særlig julegodte for mig som barn. Denne veganske version består af blot FIRE ingredienser og kan laves på ligeså få minutter!

Ingredienser (til ca. 16 stk)

  • 50 g. mørk (Fairtrade) chokolade
  • 50 g. mælkefri (Fairtrade) nougat
  • 50 g. koldpresset kokosolie
  • En knivspids salt

Fremgangsmåde

  1. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den sammen med nougaten over vandbad.
  2. Kom derefter salt og kokosolie i, og lad den forsigtigt smelte i den varme chokolademasse. Jeg kan godt lide den karakteristiske men milde smag af kokos, men hvis du foretrækker det, kan du anvende en smagsneutral kokosolie i stedet for.
  3. Placér derefter silikoneforme eller konfektforme (folieformene på billederne er købt i Netto) ud på et skærebræt, og hæld chokoladen i til kanten. Det er nemmest hvis du bruger en lille kande til formålet.
  4. Iskonfekten skal derefter en tur på køl til den stivner, og opbevares også på køl inden den spises. F.eks i et glas med skruelåg eller i en kagedåse.

Husk, at du kan finde mange flere opskrifter på julemad i mit ultimative inspirationsindlæg til en vegansk jul.

5 thoughts on “Iskonfekt

  1. Lækre slik hjerter Hilsen fra Uruguay

    Like

  2. Din is-konfekt fungerer 100% – tak for den, Luna:-) Den fik min familie til at spærre øjnene op og smide nogle parader mht. vegansk jul.

    Like

  3. Ov, den ser lækker ud! Den må jeg prøve at lave, så kalder jeg den bare januar-iskonfekt! Så er der ingen, der opdager at det var en opskrift fra julemåneden 🙂

    Like

  4. Pingback: Some things that inspired me this week – December 19 – Carina's Craftblog

Skriv en kommentar!